Egy csaló esküdt hozhat új fordulatot Johnny Depp és Amber Heard ügyében

Az álesküdt miatt Heard ügyvédei az ítéletet hatályon kívül helyezését követelik.

Amber Heard és ügyvédei nem adják fel. Mint ismeretes, június 1-jén Johnny Depp nyerte meg a Heard elleni 50 millió dolláros rágalmazási pert. A színésznő az ítélet után közölte, hogy fellebbez az ítélet ellen, mivel nem tudja kifizetni a Deppnek a megítélt kártérítést.

Most viszont komolyabb esélye lehet az ítélet megváltoztatására, mert még július 8-án kiderült, hogy a hét esküdtből az egyik valójában jogtalanul töltötte be a pozícióját. A meg nem nevesített férfi egy háztartásban él azzal, aki valójában az esküdti behívót megkapta, és akinél 25 évvel idősebb. Azt sem tudni, hogy az „imposztor” pontosan milyen kapcsolatban áll az igazi esküdtjelölttel. Mindez azért jelent problémát, mert a vád és a védelem képviselőinek rá kell bólintaniuk az esküdtek névsorára a tárgyalás előtt, ami a rejtélyes álesküdt esetében így elmaradt.

Heard ügyvédei szerint mindez azt jelenti, hogy az ítéletet hatályon kívül kell helyezni, és új tárgyalást kell elrendelni. Depp ügyvédei ezzel természetesen nem értenek egyet, hétfői beadványukban azzal érveltek, hogy Heard nem bizonyította, hogy a hiba miatt bármilyen hátrány érte, és hogy lemondott a tiltakozás jogáról, mivel nem vetette fel a kérdést korábban.

Forrás: Jason LaVeris / FilmMagic / Getty Images

 

"Nem meglepő módon Ms. Heard semmilyen esetjogra nem hivatkozik, amely alátámasztaná azt az érvelését, hogy amennyiben a 15. esküdt nem ugyanaz a személy, akit a bíróság a 15. esküdtnek jelölt ki, valahogyan veszélyeztette a tisztességes eljárást, és indokolná a drasztikus jogorvoslatot, azaz az ítélet hatályon kívül helyezését és új eljárás elrendelését"

– írták Depp ügyvédei.

Heard ügyvédei korábban más okokból is kérvényezték az ítélet hatályon kívül helyezését. Azzal érveltek, hogy Depp nem próbálhatta volna meg a színésznőt felelősségre vonni az eredeti, 2016-os, családon belüli erőszakra vonatkozó állításai miatt, erről a jogáról ugyanis lemondott a válási egyezségben. Azt is állították, hogy az esküdtek logikusan nem állapíthatták meg, hogy Deppnek bármilyen kárt okozott a véleménycikk, az ugyanis már Depp hírnevének károsodása után két évvel jelent meg.

Depp ügyvédei válaszul az általuk bemutatott bizonyítékokat citálták, amelyek szerint Depp Heard véleménycikke miatt elesett a hatodik Karib-tenger kalózai-filmtől, és valójában sokkal többre lenne jogosult 10 millió dollárnál, ráadásul szerintük Heard ügyvédei elvesztették azt a jogukat, hogy megtámadják Depp záróbeszédét, mivel annak idején nem tiltakoztak miatta.

Via: Variety