Eseményszerda

Sün Panni szerint a szerdai koncert nyüzsgésbe sikerült beválogatni pár egyéb lehetőséget is, gyerekeknek, érdeklődőknek, nézőknek, karrieristáknak és informálódóknak egyaránt. De persze, mindig a hallgatók járnak a legjobban!

Baráth Bálint: OktoLudium

Ludwig Múzeum, november 3., 10:00

Nyolccsatornás hanginstalláció a Ludwig Múzeum harmadik emeleti előterében. A zenei anyag létrehozásának kiindulópontja a szukcesszív elmosódás jelenségének egy fajtája volt, mely során az egyre gyorsuló, pattogó impulzusok összeolvadnak és hangmagassággá, illetve folytonos hangzássá alakulnak. Az elektronikus zene úttörőinek kutatásai inspiráltak arra, hogy impulzusgenerátorok alkalmazásával komplex hangszíneket és felvételeket alakítsak át.

Europass-Erasmus + Karriernap

Online, november 3., 10:00

Az ingyenes Europass – Erasmus+ Karriernapon online előadások keretében szakemberek  segítségével vezetnek végig az álláskeresés, felkészülés és karriertervezés lépésein!

Ringató - zenés foglalkozások kisgyermekeknek

Müpa, november 3., 10:45

A Ringató sorozat foglalkozásait vezető dr. Gállné Gróh Ilona énektanár játékkal, énekszóval várja hároméves korig a kicsinyeket és azokat az édesanyákat, édesapákat, akik gyermekük nevelésében kiemelkedő szerepet szánnak a zenének és a mozgásnak.

Felsőoktatási autonómia

Online, november 3., 17:00

Az Eötvös József Csoportot 2015 márciusában alapították azzal a céllal, hogy a közbeszéd színvonalának romlását a közéleti kérdések színvonalas és őszinte megvitatására alkalmas nyilvános események, vitaestek szervezésével ellensúlyozza.

Instant-Fogas Szerda

Instant-Fogasház, november 3., 18:00

Bulizz több tánc és koncertteremben, a belváros legnagyobb klubjában, ingyenes belépéssel egészen reggelig, ahol rezidens a DJ-k gondoskodnak a hangulatról!

Világproblémák: Mi közünk hozzájuk? | Afganisztán

Online, november 3., 18:00

Az UNICEF Magyarország és a Magvető Café közös sorozatának részeként november 3-án 18.00 órától Plankó Gergő újságíró Földes András konfliktuszónás tudósítóval és Mészáros Antóniával, az UNICEF Magyarország ügyvezetőjével beszélget. Kövessétek a beszélgetést élőben az UNICEF Magyarország Facebook oldalán!

Benkó Dixieland Band - Dixie Klub

Pinceszínház, november 3., 19:00

A Dixie Klub Európa egyetlen 50 éve folyamatosan működő olyan jazzklubja, amelyben a programot, azóta is ugyanaz az egy, a világ élvonalába tartozó zenekar szolgáltatja. A Dixie Kings of Hungary klubestjét a színházi idényben minden héten szerdán este 18.30 és 21.15 óra között tartja.

Zorán

Marczibányi Téri Művelődési Központ, november 3., 19:00

A legendás Nagy Generáció tagjai közül Zorán az egyetlen, aki minden évben országjáró körútra indul, a turné, mint létforma továbbra is vonzza. A vidéki, kisebb művelődési házakban ugyanolyan őszinte odaadással énekel, mint a legrangosabb fővárosi rendezvényhelyszíneken.

Barabás Lőrinc - Random Szerda

Turbina Kulturális Központ, november 3., 19:00

A Random Szerda Barabás Lőrinc trombitás vezetésével a budapesti hiphop-jazz színtér jeles képviselőiből alakult alkalmi formációkat vonultatja fel. Minden koncerten az instrumentális, fúziós zene születésének megismételhetetlen pillanatait élhetjük át. A jammelés hagyományain alapuló sorozat gyorsan meghódította a város improvizatív zenére nyitott közönségét és ezúttal a Turbinában folytatódik a sorozat.

Szendi Gábor: Párbajok nélkül - Aranytíz - LIVE STREAMING

Online, november 3., 19:00

Szendi Gábor új előadásában az egyéni és a párkapcsolati problémákat elemzi. Részletesen szól az akarat szerepének túlértékeléséről, gondolkodásunk paradoxonairól, a szokások kialakulásáról és elhagyásának módjairól, valamint mindennek fényében a kapcsolati konfliktusokról és lehetséges, "másodfokú" megoldásaikról.

Vijay Iyer Trio

MOM Kulturális Központ - MOMKult, november 3., 20:00

Vijay Iyer nagyon energikus új új trióval mutatkozik be, amelyben a kreatív zene két kulcsfigurája, Tyshawn Sorey (dobok) és Linda May Han Oh (bőgő) csatlakozik hozzá.

Kontroll nélkül

Budapesti Távmozi, november 3., 20:00

A szívszorító történet kis hőse a kilencéves Benni. Szeretetéhes, nehezen kezelhető kislány, aki nem találja a helyét a szülő nélkül felnőni kénytelen gyerekek között. Az állami szervezetek és szakemberek tanácstalanul egymás között adogatják őt, agresszív természetével ugyanis folyamatosan veszélyezteti környezetét és saját magát. Pedig a kislány csak egyetlen dolgot szeretne: visszakapni az édesanyját – aki azonban lemondott róla.

Kávészünet zenekar, Kaukázus

Csiky Gergely Színház, november 3., 20:00

Kávészünet Zenekar és a Kaukázus koncertje a Kaleidoszkóp VersFesztivál keretein belül. A Kávészünet zenekar koncertjein a legismertebb klasszikus és kortárs költők művei szólalnak meg modern, pop-rock hangzással. Zenéjük hidat képez a mai fiatalság és az irodalom között. A Kaukázus alternatív rockegyüttes.

Formatex Jazz Est: Haraszti Ádám Project

Budapest Jazz Club, november 3., 20:00

A Haraszti Ádám Projekt 2015-ben alakult meg Londonban. Az eredeti felállásban Sheldon Agwu (London), Bodo Maier (Basel) és David Mrakpor (London) voltak, akikkel felvették első kislemezüket 2016 májusában 'The First' címmel.

Trió Kontraszt: A feledésbe merült idő rejtélyes képfoszlányai - BMC Records lemezbemutató

BMC - Opus Jazz Club, november 3., 20:00

A Franciaországban élő, vajdasági születésű zongorista, Kovács Tickmayer István, a magyar szabadzenei színtér doyenje, Grencsó István szaxofonos, valamint a szintén vajdasági származású dobos, Miklós Szilveszter (aki szintúgy az improvizált zene kiválósága), Trió Kontraszt néven 2011 óta keresik az ellentétekben rejlő erőt.

Trio Midnight - 32

Gödör, november 3., 21:00

32 éve a hazai jazzélet meghatározó formációja a Trio Midnight. Ünnepi koncert a Gödörben.  Jazzkedvelőknek kötelező, de mindenki másnak is erősen ajánlott!

Budapest Jazz Club, november 3., 22:00

A jazzrajongó közönség kívánságának eleget téve nem csak a hét elején és végén, hanem a hét közepén is csatlakozhat a késő esti jam zenekarokhoz, aki szeretné megtapasztalni a szabad, közös örömzenélés élményét. A recept változatlan: a szerdai alap-formációkat is a legjobb zenészek alkotják.