Ezeket nézd/hallgasd a hétvégén, ha jót akarsz magadnak!

November első hétvégéjére is izgalmas programokat válogattunk, az időjárás és a fáradtság nem kifogás! Irány a szórakozás, tévét nézni lehet hétköznap is!

Laibach (SL) - Also Sprach Zarathustra lemezbemutató – A 38 Hajó, november 4. szombat, 20 óra

A zenekar három éve járt utoljára az A38-on, és ahogy akkor, most is egy új lemezt mutatnak majd be. Az Also Sprach Zarathustra szintén a Mutenál jelent meg, a The Quietus kritikusa pedig egyenesen a Laibach magnum opusának nevezte, kiemelve hogy "Nietzsche művéhez hasonlóan ez is egy hatalmas ajándék az emberiségnek". A Laibach hatása alól továbbra sem lehet szabadulni - de ahogy novemberben a hajón is bizonyítják majd, az élmény az élő fellépésekkel lesz csak igazán teljes.
További információ>>

Budapesti Klasszikus Film Maraton – Uránia, Francia Intézet, Corvin, november 2-5.

Az idén 60 éves Filmarchívum több mint 70 ezer filmet, félmillió fotót, több tízezer plakátot, díszlet- és jelmeztervet, valamint több mint egymillió dokumentumot őriz. A Magyar Nemzeti Filmalap tíz évre szóló Nemzeti Digitalizálási és Filmfelújítási programot indított el a nemzeti filmvagyon filmjeinek restaurálása érdekében. Az első évben Fábri Zoltán teljes életműve, Radványi Géza Valahol Európában és Enyedi Ildikó Az én XX. századom című alkotásai, valamint Dargay Attila animációs filmjei kerültek a programba.
A Filmarchívum 60. születésnapja alkalmából megrendezendő Budapesti Klasszikus Film Maraton a Filmarchívum féltve őrzött, páratlan kincseit mutatja be a nagyközönségnek és a nemzetközi szakmának.
További információ>>

DrMáriás: A szeretet soha el nem fogy – Godot Galéria, október 26. - november 25.

Pál apostol korinthusiakhoz írt leveléből, a szeretet himnuszából kölcsönöztük az idézetet, amely kiállításunk címe, mivel a tárlaton is idézeteket láthatunk. Olyan bibliai történetekre való utalásokat, amelyeknél a régi kerettörténetbe új szereplők lépnek, így hívva új életre és új értelmezésre őket. drMáriás kifestőkre emlékeztető alkotásain a gyermeki jóhiszeműség és naivitás élménye ütközik a történelem, a show-business, a háborúk és a szórakoztatás nagyjaival és álszentjeivel, az örök érvényű igazság az aktualitással, a történelmi utalás a humorral, a kétségbeesés a simogatással. Alkotói-poétika hagyományait folytatva most is olyan világot tár elénk, hogy a nézőben fenntartva az éberséget olyan utazásra vigye, ahol előbb-utóbb belelátja magát abba a helyzetbe, amelyben az idealizált, meseszerű, vágyott világ és a groteszk, nyers, olykor banális valóság egymásba simul.
További információ>>

Csekkold! 3.0 - cseh színházi fesztivál a Katonában – Katona József Színház, november 3-5.


November 3-5. között harmadik alkalommal érkezik a cseh színház legújabb és legaktuálisabb darabjait felvonultató Csekkold! cseh kortárs színházi fesztivál a Katonába. A program keretében három klasszikus darab radikálisan kortárs változatát tekinthetik meg, két új cseh drámát pedig a Katona színészei adnak elő felolvasószínházi formában. A színházi előadásokon kívül bemutatják a Napkút kiadó gondozásában az elmúlt évek terméséből válogatott Cseh drámaantológiát, a fesztivált pedig a Fekete Seretlek színészzenekar zárja egy ingyenes koncerttel.
További információ>>