Ezeket nézzétek szombat-ON!

Aki a napsütés ellenére otthonmaradós szórakozásra vágyik, itt válogathat. Február utolsó szombatján győznek a gyerekprogramok.

Fényből szőtt mesék - 2. rész: A boldogtalan fenyőfa

Online, február 27., 10:00

Az új, havonta jelentkező sorozat a 4-7 éves gyerekek és szüleik számára kínál kellemes perceket egy-egy szombat délelőtt, mely során a mesék és a muzsika világában barangolnak.


Az Üveghegyen túl, avagy a tengerlépő cipő

Online, február 27., 10:00

A mesebeli tengerlépő cipő néha okosabb, mint aki a lábára húzza, jobban ismeri valódi vágyainkat, mint mi magunk – erről mesél Hannaléna asszony, a régiségpiac koronázatlan királynője…
Nézd meg itt!


Mazsola és Tádé

Online, február 27., 10:00

"Tartsuk meg Tádét, Manócska! Tartsuk meg!" - kérleli Mazsola Manócskát, amikor megtalálják a kis tengerimalacot. Mazsola később százszor is megbánja, hogy befogadták a malackát, hiszen az nála sokkal kisebb, gyámoltalanabb és nem lehet vele akkor és úgy játszani, ahogy Mazsola szeretne.
Tarts velük!


Holle anyó

Online, február 27., 10:30

Holle anyó nem csupán a hóesésért, de az évszakok változásáért is felel: különös öregasszony, félig tündér, félig boszorkány, aki az idők kezdete óta őrködik a természet fölött. A Grimm testvérek klasszikus meséjében először egy szorgalmas árva lány, később pedig annak lusta mostohatestvére szegődik el hozzá.


MesélŐk

Online, február 27., 11:00

A Mesélők egy interaktív családi program. Mégis hogy kell ezt elképzelni? "Az impró előadások varázsából nem engedünk, és a közönségünk ötleteihez is ragaszkodunk, ezért élő közvetítéssel jelentkezünk stúdióvá átalakított színháztermünkből. Akarom mondani, a mágikus kuckóból."


Kippkopp és Tipptopp

Online, február 27., 11:00

Marék Veronika kedves kis hősei arra tanítanak mindenkit, hogy merjenek azok lenni, akik!
Kövesd őket!


Dinasztiák

Online, február 27., 15:00

A Dinasztiák a világhírű magyar artistaművészet előtt tiszteleg. A február 13. és április 18. között megtekinthető műsorban háromhetente különböző fellépőket és számokat láthat a közönség, összesen pedig több mint 70 kiváló hazai artista lép majd a porondra.


Legyetek jók, ha tudtok

Online, február 27., 15:00

Az 1500-as évek Rómájában játszódó színdarab Néri Szent Fülöp életét dolgozza fel, aki nem szabályok szerint éli meg a hitét, hanem puszta jósággal, és ezt tanítja a koldus gyerekeknek is. Ez azonban felingerli a sátánt, aki hatalmát látja veszélyben. Megindul a jó és a rossz küzdelme, melynek központjában Cirifischio, az éles eszű, melegszívű római utcagyerek áll.


Félőlény

Online, február 27., 15:00

Mikor a legjobb barátról kiderül, hogy ellenség, mikor már az otthon, az erdő sem biztonságos többé, mikor már nem lehet bízni senkiben, mikor nem tudni, ki szörny és ki nem, akkor ideje, hogy a Félőlény összeszedje minden bátorságát, hogy bízzon magában és a könyvekben, amikből mesél, és elinduljon, hogy megmentse az erdőt és a barátait, hogy mesékkel újrateremtsen egy szörnymentes helyet.

 

Aréna

Online, február 27., 15:00

Egressy Zoltán története a hatvanas évek elején, a "tranzisztor - kor hajnalán" játszódik, és a Hungária együttes Aréna című lemezének anyagára íródott.



Időmodellek. Online tárlatvezetés az Időgép című kiállításban

Online, február 27., 16:00

"A hétköznapi és a történelmi idő linearitásához illeszkedve gondolkodunk, tervezünk élünk. Múlt, jelen, jövő. Ez a természetesnek vett, reális idő a művészeti megközelítésekben elveszíti mindenek feletti érvényességét, és azt láthatjuk, hogy egyes művészek megfogalmazásában az idő számos új formát, rendszert, kívülállóságot, párhuzamot, objektív és szubjektív valóságot képes ábrázolni."
Jó sétát!


Mesterségem címere/Döntések kora

Online, február 27., 16:00

A szerepjáték a középkor világába repíti vissza a résztvevőket, ahol a döntéseik határozzák meg, mivé válnak. Lehetnek hős lovagok, gazdag kereskedők, céhes mesterek, de akár szegény parasztok is, mindeközben pedig megismerhetik a középkori mindennapi élet egy-egy kisebb szeletét.


Szent István Filharmonikusok - élő közvetítés a Vigadóból

Online, február 27., 17:00

Élő közvetítés a Pesti Vigadóból, amit a Zuglói Filharmónia honlapján, Youtube csatornáján és Facebook oldalán lehet követni.


Kodály'10 - Az inspiráció otthona
Online, február 27., 17:00

Ez NEM építészeti film. FILM egy zenekar otthonáról. FILM egy elképesztő épületről. FILM az épület lelkéről. Igazán közeli képektől a madártávlatos drónfelvételekig, intim részletektől az átfogó lényegig.

 

Jazz elvitelre - Gyárfás István, Borbély Mihály duó

Online, február 27., 17:00

A fergeteges szinonimái: Gyafi-Borbély Misi duó, és: jó, csúcs, isteni, szuper, király, klassz, oltári, frankó, cool, zsír, sirály, tuti, tök jó, kafa, állat, pöpec, príma, baró, klafa, istencsászár, baromi jó, eszméletlen, haláli, brutál, faja, menő, ütős, fenomenális, pompás, nagyszerű, állati, fain, csúcsszuper, szupcsi, zsírkirály, kiváló, fantasztikus, pazar, fantörpikus, kircsi, űberkirály...


Egyasszony

Online, február 27., 19:00

Az Egyasszony igaz történet az élet fájdalmas titkairól, amelyekről nem szokás beszélni. Tragikus és egyben felemelő példázat, melynek különlegessége, hogy bár a rettenetet beszéli el, mégis rendíthetetlen életöröm sugárzik belőle.


Müpa Home LIVE – Budafoki Dohnányi Zenekar, vez.: Guido Mancusi

Online, február 27., 19:30

A romantika szó regényességet jelent, nem véletlen, hogy a romantikus zenék sokszor elbeszélnek, mesélnek, megjelenítenek, hol konkrétabban, hol elvontabb módon. Ezen a koncerten két igazi romantikus mű szólal meg, köztük egy harmadikkal, mely a romantika és a modernség határán keletkezett, de még sok romantikus vonása van - és mesélni, ábrázolni nagyon tud…


Budapest Fesztiválzenekar - Fauré, Saint-Saëns, Schumann

Online, február 27., 19:45

Érzelmi hullámvasút happy enddel – így írhatnánk le röviden a műsort, amelyben Pelléas és Mélisande tragikus története után Saint-Saëns szélsőséges hangulatokat körüljáró, gyakran indulatos csellóversenye, majd Schumann pozitív életélményekből fogant szimfóniája szólal meg.


Alerant Jazz Est: Balázs Elemér Group

Online, február 27., 20:00

Balázs Elemér formációja kiemelkedően egyéni hangzásvilágot alakított ki; ennek legfőbb jellemzői a dallamközpontúság és a különleges ritmika, melyeket a férfi és női hang érdekes kontrasztja tesz még színesebbé. Jó szórakozást!