Hogy megváltoztak ezek az egykori gyereksztárok!

A szórakoztatóipar világa tele van tehetségesebbnél tehetségesebb arcokkal, és sokan közülük régebb óta ott vannak a nappalinkban, mint gondolnánk. Íme nyolc mozi- és tévésztár, akit nem biztos, hogy megismernénk ezeken a régi képeken!

Cole és Dylan Sprouse

A Sprouse fivérekkel kapcsolatban az az egyik érdekesség, hogy annak ellenére, hogy egypetéjű ikrekként születtek 1992. augusztus 4-én, felnőttként már nem hasonlítanak jobban egymásra, mintha egyszerűen testvérek lennének. Talán ezért lehet, hogy míg az Apafej című Adam Sandler-filmben még együtt, felváltva játszották a főhős kisfiút (ahogy az megszokott a baba- és kisgyerekszerepeknél), a Jóbarátokban már csak egyedül Cole formálta meg Ross gyerekét, Bent. A Disney Channel-féle Zack és Cody-sorozatokban ismét együtt játszottak, hiszen a szériák ikrekről szóltak, azóta azonban ismét különvált a karrierjük. Dylant – aki egyébként a magyar modell, Palvin Barbara élettársa – legutóbb a Miután összecsaptunk című young adult romantikus drámában láthattuk, Cole pedig a Riverdale című sorozat sztárja.

Dylan és Cole Sprouse (a felnőttkori fotón fordított sorrendben). Forrás: Jeffrey Mayer / WireImage / Getty Images és Frazer Harrison / Getty Images


Mayim Bialik

Az Agymenők című sitcom Amyjeként megszeretett sztárról hazánkban nem sokan tudják, hogy gyerekszínészként kezdte a karrierjét. Első fontosabb szerepét a Barátnők című megható 1988-as Garry Marshall-dramedyben alakította, amelyben ő játszotta a Bette Midler által megformált figurát gyerekkorában. A film alábbi jelenetét érdemes megnézni, mert

egészen remekül énekelt az ifjú Mayim.


A fiatal színésznő igazán azonban az 1990 és ’95 között sugárzott Blossom című sorozattal futott be (ebben az időszakban készült róla a lenti, bal oldali fotó). Ezt követően is folyamatosan foglalkoztatott művésznek számított, de a világhírnévre egészen a 2007-ben indult Agymenőkig kellett várnia (amihez 2010-ben csatlakozott) – akkor azonban egy csapásra megkapta.

További érdekesség Mayim Bialikkal kapcsolatban, hogy 1990-ben nem mással szerepelt együtt egy rövid életű, Molloy című szériában, mint az alig 21 éves Jennifer Anistonnal.

Forrás: Harry Langdon / Getty Images és Mike Pont / WireImage / Getty Images


Richard Madden

Nehéz elképzelni, hogy a Trónok harca sztárjának a népszerű fantasyszéria előtt is volt élete, sőt szakmai élete. Pedig Robb Stark megformálója is gyerekszínészként kezdte a karrierjét, és amikor a Testőr című Netflix-sorozatnak köszönhetően főszerepben villoghatott, majd az Örökkévalók című szuperhősfilm Ikarisaként, immár moziszínészként még nagyobb sztár lett, a bulvárlapok elő is ástak róla egy gyerekkori fotót, az alant is látható képet, amelyben Madden egy 1999-es BBC-sorozatban, a Barmy Aunt Boomerang címűben látható, 13 évesen. A színész az akkori időkről úgy nyilatkozott, hogy „kövér és szégyellős” fiú volt – ahogy az talán a fotón is látható. És valóban,

listánk összes szereplője közül őrá a legnehezebb ráismerni ezen a régi képen.

Forrás: BBC és Mike Marsland / WireImage / Getty Images

 

Zendaya

Zendayára valószínűleg a legtöbben akkor figyeltek fel, amikor a 2010-es évek elején popzenei karrierbe kezdett, pedig – Dylan és Cole Sprouse-hoz hasonlóan – ő is a Disney Channelnél kezdte a pályát. 14 évesen Bella Thorne oldalán játszott táncos karrierrel próbálkozó kiskamaszt az Indul a risza! című sorozatban, három évadon át. Ezt követően ugyan feltűnt még egy-két Disney-projektben (például a Megkutyulva című 2014-es tévéfilmben), de javarészt inkább a már említett zenei pályára koncentrált. Jó pár évvel később kezdett immár mozifilmekben felbukkanni (lásd: A legnagyobb showman), de alapvetően a Pókember-trilógia MJ-je helyezte el a filmvilág térképén. Igazi színésszé pedig az olyan közelmúltbeli filmek és sorozatok avatták, mint a Malcolm és Marie, a Dűne vagy az Eufória.

Talán ő az, aki a legkevesebbet változott gyerekkora óta, de azért nem bánjuk, hogy előkerestük róla ezt a bűbájos fotót az Indul a risza! idejéből.
Forrás: David Livingston / Getty Images és Le Segretain/Getty Images

 

Joaquin Phoenix

Mi is többször megírtuk, hogy a Joker Oscar-díjas sztárja gyerekszínészként indult. Sőt: nem más vezette be a pályára, majd tartotta ott a kezdeti kudarcok és elkeserítő tapasztalatok után, mint később tragikusan fiatalon elhunyt bátyja, River Phoenix. „Azt mondta nekem (miután megnézette vele a Dühöngő bika című klasszikust – a szerk.): »újra játszani fogsz«. Nem megkérdezte, hanem kijelentette.

És ezért örökre az adósa vagyok, mert a színészet miatt ilyen hihetetlen az életem”

– emlékezett halott testvérére 2019-ben egy díjátadón Joaquin Phoenix, akit valószínűleg nem sokan ismernénk fel ezen a mindössze 11 éves korában készült képen.

Forrás: Dianna Whitley / Getty Images és Jon Kopaloff / WireImage / Getty Images


Joseph Gordon-Levitt

És ha már a felismerhetetlenségnél tartunk: hát, a Don Jon, a Fifti-fifti, az 500 nap nyár, a Fék nélkül és az Eredet jóképű sztárjáról sem gondoltuk volna, hogy gyerekként ilyen tenyérbe mászó kisklambó volt. Pedig Gordon-Levittet még láthattuk is zsenge korában szerepelni, hiszen mind Roseanne (amelyben 12 évesen), mind Űrbalekok című sorozatát (amelyben 14-15 évesen kezdett el játszani), sugározták a magyar csatornák, igaz, csak jóval később. Sőt, a Folyó szeli kettében még csak 11 éves volt, de mivel itt csak egy apró szerepet kapott, nem valószínű, hogy emlékeznénk rá.

Az első olyan film, amiben megjegyezhettük, az 1999-es 10 dolog, amit utálok benned volt, amelyben a néhai Heath Ledger oldalán tűnt fel,

majd a 2000-es évek közepétől kezdve egyre többször láthattuk főszerepben – a többi pedig már történelem.

Forrás: Dave Bjerke / NBCU Photo Bank / Getty Images és Rich Fury / Getty Images for Vulture


Brie Larson

A Marvel Kapitány sztárja is azon színészek sorát erősíti, akiről magyar nézőként nem feltétlenül tudtuk, hogy gyerekként kezdte a pályát. Ahogy arról 10 dolog, amit nem tudtál a Hirtelen 30-ról című cikkünkben is írtunk, Larsonnak a Jennifer Garner főszereplésével készült 2004-es filmben 15 évesen volt egy epizódszerepe (ha ide kattintunk, a főhősnőt piszkáló lányok csapatából ő a kék színű felsős lány a jobb oldalon), de már korábban is volt egy sorozata, a 2001-es Raising Dad, csak azt Magyarországon nem láthattuk. Az első széria, amelyben felfigyelhettünk rá, a 2009-ben indult Tara alteregói, amelyben a Toni Collette által alakított hasadt személyiségű családanya kamasz lányát játszotta, mozis szerepei közül pedig a 2015-ös A szoba helyezte el a térképen, amely alakításért utóbb Oscar-díjat kapott; a már említett Marvel Kapitánnyal pedig vitathatatlanul világsztár lett.

Az alábbi fotón a bal oldalon 13 évesen látható.

Forrás: Sgranitz / WireImage / Getty Images és Aaron J. Thornton / FilmMagic / Getty Images

 

Nyitókép forrása: BBC és Mike Marsland / WireImage / Getty Images.