Ikonikus nadrág nélküli popkulturális pillanatok

Minden év májusának első péntekjén tartják a nadrágmentes napot, amikor a merészebbek gatya nélkül szállnak fel a járművekre vagy mennek be a munkahelyükre. Mi nem vagyunk ilyen bátrak, szóval ehelyett inkább összeszedtük a legnevezetesebb nadrág nélküli pillanatokat a filmekből, sorozatokból és a valóságból.

Tom Cruise tánca a Kockázatos üzletből

Tom Cruise-nak ez az 1983-as film volt az első fontosabb szerepe a pályáján, és hatalmas beleéléssel hozta a chicagói tinédzsert, aki egy teljes hétre megszabadul a szülői felügyelettől. A felszabadult Joel első szabad éjszakáját a lenti önfeledt tánccal ünnepli meg, amit sportzokniban, ingben és egy fehér alsóban ad elő. Sajnos a későbbiekben ennél sokkal vadabb dolgok is történnek majd a fiúval, aki erről most még szerencsére mit sem sejt. Mi pedig megcsodálhatjuk, milyen szép izmos lábai vannak a fiatal színésznek – nem csoda, hiszen még ebben az évben kijött egy amerikai focis filmje is (a Tökéletes mozdulatok), tíz évvel később maga hajtotta végre ezt a parádés jelenetet A cégben, és azóta is saját maga csinálja filmje kaszkadőrmutatványait.


A Vissza a jövőbe bizarr anya-fiú jelenete

Robert Zemeckis 1985-ös filmjének egyik leghíresebb jelenete, amikor Marty visszakerül az ötvenes évekbe, ahol saját fiatal anyukája ágyában ébred. Lorraine folyamatosan Calvinnek szólítja a srácot, és csakhamar kiderül, hogy azért, mert az van ráírva az alsónadrágjára, hogy Calvin Klein. Marty ezzel párhuzamosan döbben rá, hogy nem elég, hogy az anyja hálószobájában van, még nadrág sincs rajta – de lehet ezt még fokozni, hiszen a fiatal Lorraine elég egyértelműen rámozdul a saját fiára, aki nem győzi a paplannal takargatni az alsóját.


Cameron Diaz beágyaz a Charlie angyalaiban

De a nadrágmentes nap közel sem csak a férfiakról szól. Itt van mindjárt Cameron Diaz, aki Charlie egyik angyalaként olyan energikusan ébred, hogy azonnal kipattan az ágyból, és riszálni kezd a kis bugyikájában, miközben beágyaz. A táncot ezután sem hagyja abba, és amikor a vidám reggeli készülődés közepette betoppan egy futár, a lány őt is teljesen elvarázsolja. Sajnos ezt követően csörögni kezd a telefon, ami véget vet a ritmusos gatyátlankodásnak.


Carrie Bradshaw kölcsönveszi Big ingét a Szex és New Yorkban

A kultikus csajszéria harmadik évadának 18. epizódjában történt, hogy Carrie és szerelme, Mr. Big beesnek a Central Park tavacskájába, ezért a lánynak kölcsön kell kérnie a férfi egyik ingét, hogy haza tudjon menni valamiben. De nem Carrie Bradshaw-ról lenne szó, ha nem viselné ezt az idegen darabot is irigylésre méltó eleganciával: csak rádob egy Hermès övet, és máris kész a tökéletes külső – évekkel azelőtt, hogy az ingruhák divatba jöttek volna. Az outfit egyébként annyira ikonikussá vált, hogy még maga Rihanna is merített belőle ihletet egy alkalommal.

Forrás: HBO

 

Alexander Skarsgård elfelejtett nadrágot húzni a 2016-os MTV Movie Awards díjátadó gálán

Azóta sem derült ki pontosan, miért csinálta, a jóképű színész mindenesetre nadrág nélkül lépett színpadra a 2016-os MTV Movie Awards díjátadó gála egyik műsorvezetőjeként. Egyesek arra tippeltek, hogy így akarta promózni akkortájt kijött új filmjét, a Tarzan legendáját, mások szerint a férfi egyenjogúságnak akart így érvényt szerezni a divatban, hiszen amikor a nők ruhát hordanak, rajtuk sincs nadrág, nemdebár? Skarsgård mindenesetre így is nagyon fess volt a szmokingjában (pontosabban csak a felöltő részében), a csokornyakkendőjében, a fehér alsónadrágjában, a fekete zoknijában és a hozzá tartozó zoknitartóban. A gatyátlanságot egyébként a sztár már a True Blood című sorozatban gyakorolta, például itt és itt, azzal a különbséggel, hogy ezekben a jelenetekben nemcsak nadrág nem volt rajta, hanem teljesen meztelen volt.

Forrás: Kevin Mazur / WireImage for MTV / Getty Images

 

A Simpson család: Homer utálja a nadrágot

Pont a napokban fejtettük meg, miért olyan impulzív a Simpson család tökkelütött családfője: az egyik forgatókönyvíró, John Swartzwelder árulta el, hogy Homer eredetileg beszélő kutyának volt megírva, amiből azt a részletet meg is tartották, hogy pont úgy viselkedik, mint egy kutya, akinek egyik pillanatról a másikra változik a hangulata a szélsőséges örömtől a szélsőséges szomorúságig, amely hangulatoknak mindig hangot is ad. A férfi így akkor sem fogja vissza magát, amikor az általa gyűlölt ruhadarabról van szó: van, hogy egy standup előadásba kiabálja be a véleményét, van, hogy a gyerekei előtt rántja le magáról a gatyát, de olyan is, hogy nadrág helyett inkább egy darab sövényt rak magára, amikor vendégségbe mennek (lásd lent).


Jóbarátok: Ross bőrgatyója

A népszerű sitcom ötödik évadának 11., Újévi fogadalmak című epizódjában Ross megfogadja, hogy minden nap kipróbál valami új dolgot, és azzal kezdi, hogy beújít egy menő bőrnadrágot. Csakhogy amikor a szóban forgó ruhadarabban megy el randizni, nagyon felmelegszik rajta, és miután a fürdőszobában letolja, hogy egy kicsit felfrissítse magát alatta, már nem tudja visszahúzni. Joey tanácsára először hintőport szór a combjaira, majd amikor az nem segít, jó alaposan meglocsolja testápolóval – hiába. Szakértők szerint ez a jelenet (amelynek végkimenetele alant megtekinthető) bizonyítja leginkább, hogy a Jóbarátok színészei közül David Schwimmer játszik a legjobban, mivel mesteri módon műveli a fizikai színházat, nagyon jó az időzítésben és a hangját is remekül uralja.


Britney Spearsről leesik a gatya a 2000-es Video Music Awardson

Britney Spears előadása a 2000-es zenei díjátadón egyszerre lett ikonikus és megosztó: történt ugyanis, hogy a Rolling Stones-féle Satisfaction éneklése közben a fekete kamuöltöny nadrágja elkezdett (természetesen megrendezetten) lecsúszni a sztárról, aki eztán egy határozott mozdulattal le is tépte magáról, hogy ott álljon – ha nem is nadrág nélkül, de azt a teljesen átlátszó, csillogó kis semmiséget, amit visel, betudhatjuk nadrág nélküliségnek. Ezek után Oops!...I Did It Again című számát már ebben a szexi szerkóban adta elő. (A lenti videóban egy perctől láthatók az izgalmak.)


Csajok: Shoshanna utcai ámokfutása

Lena Dunham kultsorozata első évadának hetedik epizódjában történt, hogy Shoshanna egy bulin véletlenül becrackezett, amitől úgy rájött a para, hogy eszeveszett módon kirohant az utcára, ahol a következő pillanatban már alul (majdnem) semmiben láthatjuk viszont (igaz, ő nem a nadrágjától, hanem a szoknyájától szabadult meg villámgyorsan). A teljesen kikészült harisnyás lány őrült módjára rohangál, és a végén még Rayre is rátámad, aki elvileg a crackvezetője, azaz ő támogatta volna az „útján”.


Az Alul semmi végrehajtós jelenete

Ez az 1997-es zseniális angol „megélhetési vígjáték” hat munkanélküli sheffieldi férfiról szól, akiknek a helyzete teljesen kilátástalanná válik, amikor bezár a helyi acélgyár. Hogy legyen valami bevételi forrásuk, azt találják ki, hogy előadnak egy férfisztriptízt. Ennek jegyében a nagy fináléban nem csak a nadrág kerül le róluk; de addig is tanúi lehetünk számos vicces jelenetnek nadrágban és anélkül is. A nadrágmentes képsorok közül az egyik legviccesebb, amikor a felkészülés jegyében egyikük lakásán épp megszabadulnak a ruháiktól, amikor beállít két végrehajtó, hogy elvigyék a tévét, aminek az árát emberünk elmulasztotta kiegyenlíteni – ám rögtön meghátrálnak, amikor szembetalálják magukat öt férfival, gatya nélkül.


(via Elle)