Kezdőhétfő

Színház és zene, ezt adja nekünk az első hétfő. Nem rossz. Még a gyerekek is megkapják a magukét, már ha nem iskolában csücsülnek. A zene is sokszínű, szóval mondhatjuk, hogy nem indul rosszul az első munkahétköznap. A felnőttes dolgok késő délutántól vannak, ki lehet hát pihenni az első munkát.

A karácsonyi rózsa legendája

Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház, január 3., 11:00

A Calcutta Trió Európában, Indiában valamint a világ számos pontján lép fel évtizedek óta. A klasszikus indiai zene mestereivé váltak, annak szülőhazájában is számos elismerést szerezve. A trió fő célja a 3500 éves indiai klasszikus zene tradíciójának, csodálatos rágáinak, a világ legfejlettebb élő zenei ritmus rendszerének a lehető legtöbb hallgatóval való megismertetése.

Kettejük több mint tíz éve sikeres duója havi rendszerességgel lép fel a BJCben. Műsorukat elsősorban jazz standardek, örökzöldek és popdalok jazzes feldolgozásai alkotják. Bravúros és improvizatív előadásuk különleges koncertélményt nyújt.

Folkkocsma a StreetPubban

StreetPub, január 3., 20:00

Hétfő esti mulatság a Széna téren.

„Láttam egy embert, aki…” – film a létezésről, az élet értelméről, az emberi lét szépségeiről és kegyetlenségeiről, a maga varázsában és közhelyeivel. A Történetek a végtelenségről helyzetek és szituációk humoros sorozata, amelyben a hétköznapok banalitása átlagos emberek érzéseit hozza felszínre, s amelyben a jelentéktelennek tűnő és a történelmi pillanatok egyenrangúvá válnak.

LFZE Monday Open Jam Plus: Bakos Bettina Quartet

Budapest Jazz Club, január 3., 22:00

Minden hétfőn este a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem fiataljai várják a spontán örömzenélés izgalmait kereső közönséget és a játékba bekapcsolódni vágyó zenészeket a Budapest Jazz Clubba.
Hétről-hétre más és más tehetséges LFZE hallgatókból álló formáció garantálja a felhőtlen szórakozással fűszerezett igényes jazz zenét és a változatos, improvizatív hétindító esteket!