Kitálalt a Depp vs. Heard ügy egyik esküdtje

Tagadja az elfogultságot, szerinte a színésznő nem tűnt hitelesnek.

Ahogy arról a Porton is beszámoltunk, június elején lezárult az a hat héten át tartó rágalmazási per, amelyet Johnny Depp indított volt felesége, Amber Heard ellen. Az esküdtszék megállapította, hogy Heard kijelentései a házasságáról "hamisak" voltak, és "rágalmazó célzást" közvetítettek, és 15 millió dollár kártérítés megfizetésére kötelezték.

Amber Heard megérkezik a tárgyalásra 2022. május 27-én; Fotó: Drew Angerer/Getty Images

 

Az esküdtszék két nőből és három férfiből állt, és az egyik férfi tag most nyilatkozott a Good Morning America című műsornak, ahol elmondta, hogy Heard „nem tűnt hitelesnek".

Úgy tűnt, mintha képes lenne fel- és lekapcsolni az érzelmeit. Válaszolt egy kérdésre, és sírva fakadt, két másodperccel később pedig jéghideggé változott. Nem tűnt természetesnek".

Az esküdt úgy látta, hogy Deppnek és Heardnek „megvoltak a szokásos férj-feleség vitáik”, és mindketten üvöltöztek egymással, de ettől még egyiküknek sem lesz igaza. Heard azonban olyan súlyú állításokat tett, amire nem volt elég - vagy bármilyen - bizonyíték.

Az esküdt külön kitért Heard két fotójára, amelyeken állítólag zúzódások voltak láthatóak a Depp-pel való veszekedés után. "Az két különböző kép volt. Nem igazán tudtuk megmondani, hogy melyik kép valódi, és melyik nem."

Heard megítélésének az sem tett jót az esküdt szerint, hogy korábban megfogadta, hogy a válása után kapott pénzt jótékonysági célokra ajánlja fel, ami azonban nem történt meg.

"Egyikünk sem volt igazán rajongója egyiküknek sem" – válaszolta az esküdt Heardnek és az ügyvédeinek arra az állítására, mi szerint elfogultak lettek volna Depp közösségi médiában aktív rajongói miatt.

"A közösségi média nem volt ránk hatással. A bizonyítékokra koncentráltunk. Nem vettünk figyelembe semmit a [tárgyalótermen] kívülről. Nagyon komoly vádakról volt szó, és rengeteg pénzről. Szóval nem vettük félvállról a dolgot."
Forrás: YouTube / Law & Crime Network

 

Az IndieWire megszólaltatta a #metoo ügyekben aktív Lee Feldman ügyvédet is, aki nem lepődött meg a végeredményen, látva a reakciókat a közösségi médiában.

A döntő csapást szerinte az mérte Heard hitelességére, hogy megszólalt a színjátszástanára, aki elmondta, hogy Heardnek nehezen ment a könnyezés a színlelt sírás közben, és a bíróságon is úgy zokogta végig a vallomását, hogy képtelen volt könnyeket hullatni közben.

"Ezt a két tényt könnyű volt úgy beállítani, hogy Heard csak kitalált mindent. A hasonló tárgyalásokon ritka az ilyen bizonyíték.”

via: IndieWire