Legyünk kicsit szerelmesek!

Ha sivár a szerelmi életed, segít a tévé, amely a hétvégén is ontja a szerelmes tematikájú és című filmeket, és ahol mutatós emberek kitárják egymásnak a szívüket és egyebeket!

Péntek: Csak azért is szerelem!

Vajon Paul Schneider (Városfejlesztési osztály) vonzó alak? Döntsd el magad, kedves olvasó, a lényeg, hogy ő a szimpatikus harmincas Otto, akinek hosszú, boldog házasság után a felesége egy nap váratlanul bejelenti, hogy válni akar, így jó szándékú, de szétszórt hősünk egyik napról a másikra egyedülálló apa lesz. Ez így önmagában is komoly feladat, de Otto új társat szeretne találni magának. Romantikus találkák mulatságos sorozata után - visszatérve az online társkereséséhez -, egy sor egyéjszakás kalandon keresztül keresi az igazit, és meglepő módon hatalmas sikerrel jár, visszatér az önbizalma és nemcsak ő lesz boldog, de képes másokat is boldoggá tenni. Ebből lesznek a bonyodalmak! Nem csak nagyon kedves és meglepő szerelmesfilmről, de bájos apa-lánya filmről is van szó!

Szombat: Egy szerelem története: ők

Conor Ludlowt és Eleanor Rigbyt – igen, a nevet egy Beatles dalből kölcsönözték! - az Isten is egymásnak teremtette: szépek, okosak és szimpatikusak. A házaspár tökéletes boldogságban élt, míg el nem veszítették kisbabájukat. A férfi megpróbál továbblépni a tragédián, az asszony azonban képtelen erre. Eleanor végül élete egykori társával minden kapcsolatot megszakítva egy időre hazaköltözik a szülői házba. Conor azonban nem adja fel, nem akarja elveszíteni szerelmét. Idővel a lány is rájön, hogy a baba halálával az élet nem állt meg, a nehéz időszakból pedig csak közösen összefogva lábalhatnak ki. A rendező Ned Benson a történetet két verzióban forgatta le, a nőiben mindent Jessica Chastain, a férfiban mindent James McAvoy szemszögéből láttatott – így mindig másnak volt igaza -, a kettőből összevágott „ők” azonban összegzi a valóban szép és érzékeny történetet.

Vasárnap: Szerelem kölcsönbe

Rachel tehetséges ügyvédnő egy menő New York-i irodában, nagylelkű és hűséges barát, és legnagyobb bánatára még mindig szingli amire legjobb barátnője, a jegyben járó Darcy előszeretettel emlékezteti. Aztán a harmincadik születésnapi buliját követően a mindig rendes Rachel váratlanul Dex karjaiban köt ki, akibe a jogi egyetem óta szerelmes, és aki történetesen Darcy vőlegénye, és vészesen közeledik a kézfogó dátuma. Az esküvőt megelőző hetekben egyre jobban összekuszálódnak a szálak, hősnőnk pedig lehetetlen helyzetben találja magát: döntenie kell a Darcyhoz fűződő barátsága és élete nagy szerelme között. Azt ugyan nehéz elsőre elhinni, hogy a kissé szürkécske Ginnifer Goodwin (Nem kellesz eléggé) miatt bárki is faképnél hagyná Kate Hudsont, de a filmekben bármi megtörténhet, és ahogy frappánsan mondani szokták, a legjobb nőket is unja valaki.