Megszólalt Bill Cosby egyik áldozata

Andrea Constandot bedrogozta és megerőszakolta Amerika egykori kedvenc komikusa.

Bill Cosby vádlója, Andrea Constand megtörte hallgatását a színész-komikus két hónappal ezelőtti szabadulása kapcsán. Az NBC News megszerezte az első tévéinterjút a Temple University egykori alkalmazottjával, akinek vallomása segített abban, hogy Cosby szexuális erőszak miatt börtönbe kerüljön. Constand a Temple Egyetem női kosárlabdacsapatának adminisztrátoraként került kapcsolatba Cosbyval. Azért kereste fel a neves színészt, hogy szakmai tanácsokat kérjen tőle, ám a férfi ehelyett megerőszakolta, miután eszméletét vesztette a neki beadott gyógyszerektől. 

A kedden teljes terjedelmében adásba kerülő beszélgetés rövid részletében Constand azt mondja Kate Snow-nak, hogy "nagyon megdöbbentette, csalódott", amikor Cosby kiszabadult a börtönből, miután a pennsylvaniai legfelsőbb bíróság technikai okokra hivatkozva hatályon kívül helyezte a 2018-as ítéletét. A férfit 2004-ben ítélték el Constand bántalmazásáért.

Az interjú további részei kedden az NBC Today című műsorában, majd később az NBC Nightly News című, Lester Holt által vezetett műsorában kerülnek adásba. Snow a Dateline NBC 2018-as Bringing Down Bill Cosby című különkiadásához is exkluzív interjút készített Constanddal.

Cosbyt eredetileg háromtól tíz évig terjedő börtönbüntetésre ítélték, és a pennsylvaniai Phoenix állami büntetés-végrehajtási intézetben töltötte büntetését. Második tárgyalásán bűnösnek találták Constand bántalmazása miatt. A 83 éves Cosby mindig is azt állította, hogy beleegyezésen alapuló kapcsolatot folytattak.

Több mint 60 nő állította, hogy Cosby az évtizedek során elkábította és bántalmazta őket.

(Forrás: Deadline)