Őszi szerda

A lila legfelsőruházatos nő szerint sikerült érdekes programokat kiválogatni, szépen is néz ezért. Az előrejelzés szerint jól öltözködjetek fel, ha szabadtérre mentek, aztán, szokás szerint, vegyesen élvezhető majd a szerda, a csillagászattól a táncházig, pörögjön a szoknya, vagy a fekete lyuk!

Kalandozás a csillagos égbolton

Planetárium - Zsolnay Kulturális Negyed, október 6., 15:00

A szabad szemmel látható égbolt változásait, a Hold mozgását, a bolygók lassú elmozdulását és a csillagképeket sorakoztatja fel a bemutató. A műsor a Digitárium segítségével végig kalauzolja a nézőt a nevezetes földrajzi szélességeken, Egyenlítőtől a térítőkön és Sarkkörön keresztül egészen a Pólusokig. A műsorban még bemutatásra kerül a Föld, mint égitest, a Naprendszer égitestei, a Tejútrendszer és az ember által ismert Világegyetem galaxisai, egyéb objektumai. A magas színvonalú látványtechnika minden eleme bemutatásra kerül az égbolton történő kalandozás során.

Csehovról másképp – Rendhagyó irodalomóra Péterfy Borival

Pécs, Csorba Győző Könyvtár, október 6., 15:00

Immár hagyományos módon Rendhagyó irodalomórára várják elsősorban a középiskolásokat, akikhez ezúton szeretnék közelebb vinni a kötelező olvasmányokat. A mostani alkalommal Péterfy Bori lesz a vendég. A népszerű színész-előadóművész a 19. századi orosz irodalom legnagyobb drámaírói közé tartozó Csehov munkásságáról beszélget majd Pethőné Nagy Csilla középiskolai magyartanárral, tankönyvszerzővel.

Instant-Fogas Szerda

Instant-Fogasház, október 6., 18:00

Bulizz több tánc és koncertteremben, a belváros legnagyobb klubjában, ingyenes belépéssel egészen reggelig, ahol rezidens a DJ-k gondoskodnak a hangulatról!

Benkó Dixieland Band - Dixie Klub

Pinceszínház, október 6., 19:00

A Dixie Klub Európa egyetlen 50 éve folyamatosan működő olyan jazzklubja, amelyben a programot, azóta is ugyanaz az egy, a világ élvonalába tartozó zenekar szolgáltatja. A Dixie Kings of Hungary klubestjét a színházi idényben minden héten szerdán este 18.30 és 21.15 óra között tartja.

Fonó Budai Zeneház, október 6., 19:00

Fonó Szerda táncalkalmainkra olyan kezdő és haladó táncosakat várnak, akik tánctanfolyam keretében szívesen elmélyítenék ismereteiket egy-egy tájegység táncát illetően. Az élőzenés tanítás kezdő és haladó csoportban párhuzamosan folyik, majd egy közös énektanulással és össztánccal zárul. Várnak minden érdeklődőt párral vagy pár nélkül!

Az orosz hárfa - Razvaljajeva Anasztázia hárfaestje

Orosz Kulturális Központ, október 6., 19:30

Az orosz származású hárfaművész válogatásában kedvelt orosz zeneszerzők műveit szólaltatja meg, A Mozart ihlette Glinka variációktól Prokofjeven, és Muszorgszkij zenéjén keresztül eljutunk a cári világ báljaira, amikor Csajkovszkij keringőjét hallgatjuk. A koncert utolsó darabját - Ekaterina A. Walter-Kühne: Fantázia - pedig Csajkovszkij Anyegin című operája ihlette.

Müpa, október 6., 20:00

Gájer Bálint újabb rendhagyó koncert megvalósítását tervezi október 6-án a Müpa Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében: egy nagy közös együtt zenélésre kérte fel Magyarország egyik első számú big bandjét, a Budapest Jazz Orchestrát.

Rumjacks (AU), LochNesz

A38 Hajó, október 6., 20:00

Legújabb albumával érkezik ismét Budapestre napjaink egyik legismertebb kocsmapunk zenekara, az ausztrál származású The Rumjacks kelta-rock-folk motívumokkal teremt valódi ír pub hangulatot október 6-án az A38 Hajón.

Cseh Ősz | Treetop (CZ)

BMC - Opus Jazz Club, október 6., 20:00

A Treetop egy kortárs kamarajazz trió, melyet a berlini bázisú tangóharmonikás, Vojta Drnek, a prágai harsonaművész, Richard Šanda, és a Pozsonyban élő bőgős, Michal Šelep alkot. A szokatlan hangszerösszeállítás a három zenészszemélyiség közötti különleges szinergia, zenei és személyes összhang eredménye. A zenekar tulajdonképpen három szólista közös gyermeke, amelyben egymást kölcsönösen inspirálják, így zenei kommunikációjuk természetes és magától értetődő.

Formatex Jazz Est: Lakatos Ágnes & Oláh Kálmán Concept

Budapest Jazz Club, október 6., 20:00

Ebben a társulásban a két muzsikus örömteli, szabad szárnyalása, önfeledt játéka testesül meg a jazz-irodalom ritka gyöngyszemeinek interpretálásával. Lakatos Ágnes (ének), Oláh Kálmán (zongora)