Rázós szombat

Visszatért a szombat a régi kerékvágásba, és rázza a lábunka rendesen! A nap első felében polgári tevékenységeknek hódolhatunk, mint vásár, okosodás, sétafika, de aztán teret kap a zene, mindenféle formában, már csak a megfelelő műfajt kell kiválasztani, és menni, amíg lehet!

Katonai régiséggyűjtő találkozó és börze

KMO Művelődési Központ, január 15., 9:00

"Több mint 20 éves múlttal bíró találkozónk, új helyszínen mutatja meg a különböző korok hadtörténeti érdekességeit. Nagy tudású, elkötelezett gyűjtők hozzák el kincseiket,érdekes és értékes gyűjteményüket. Beszélgethetsz a történelem olyan összefüggéseiről,amit szemtanúként is néhányan még átéltek.Minden tárgynak meg van a saját története. Ha érdekel, gyere és tedd fel kérdéseidet!"

Online Garázsvásár - január

Online, január 15., 10:00

Január 15-én szombaton 10.00 órakor Online Garázsvásárt tartanak itt az oldalon. A szokásos vintage, retró kincsek mellett botanikai és állatos plakátokkal, régi térképekkel, munkavédelmi, iskolai plakátokkal, tükrökkel, vintage üvegekkel stb. készülnek. Jó dolgok lesznek, jó áron, de a héten hoznak majd még több fotót árakkal együtt, hogy lássátok mi várható.

Bolygóbarát Budapest

Gellért tér, január 15., 10:30

Házi kovásszal készült kenyér, csomagolásmentes dezodor, megújuló energiaforrások. A sétán megtudhatod, hogy te hogyan segítheted bolygónk jövőjét! Újbuda dinamikusan fejlődő központja a Bartók Béla út, ahol egyre másra nyílnak a kávézók, galériák, designerműhelyek – legtöbbjük jövőtudatosan. Úgy tűnik, közös filozófiájuk gondolni közös értékeinkre, és arra, hogy a következő generáció számára jobb állapotban hagyjuk a földet, mint ahogy átvettük.

Napturbina ❍ Eclair Fifi (UK) ❍ Route 8 & Soundbank ❍ Switch Nollie & Adis Is OK

Turbina Kulturális Központ, január 15., 12:00

Reméljük Eclair Fifit senkinek sem kell bemutatni: a látszólag töretlenül jókedvű skót DJ világszerte híres közönségbűvölő képességéről. Ha valakinek mégsem cseng ismerősen a neve, elöljáróban talán elég annyi, hogy fékezhetetlen energiái és fülbemászó szelekciója mellett lehetetlen egy helyben maradni.

Müncheni történetek – Molnár és Szinyei a bajor fővárosban

Online, január 15., 19:00

Prágai Adrienn kurátor online előadása. München. Az akadémikus szellemiség, amelyhez hűnek lenni és amelytől eltávolodni egyformán járható út. A város, amely megkerülhetetlen a 19. századi magyar művészek számára. A hely, amely összeköti Molnár Józsefet és Szinyei Merse Pált.

Szombaton egy speciális estével várnak: Koncertek, utána pedig éjszakába nyúló csapatás. Ehhez hozzák nektek: Kingslayers - BMTH Tribute, Piknik Park - Linkin Park Tribute Band. A hab a tortán pedig a HYBRID NIGHT!

A Zuboly zseniális agrár hiphopja találkozik ezen az estén Leo Pellegrino szlovén kedvenceivel, a Pantaloons underground karnevál-jazz-ével egy őrületes szeretetpartiban.

A magyar X-faktor 10 évada alatt most először jutott ilyen műfajú banda a top12-es mezőnybe és játszhatott millióknak az élőshow színpadán. A Beneath My Skin most megtartja első, műsor utáni koncertjét, melyre téged is szeretettel várnak!

A Nigun együttest Párniczky András gitárművész alapította 2001-ben. Európában talán a Nigun az egyetlen olyan jazz-zenekar, mely a kelet-európai klezmerhagyomány alapjain határozza meg stílusát. Gyakran és szívesen dolgoznak vendégművészekkel.

A power trio Jimi Hendrix korszakalkotó munkásságát varázsolja a szemünk elé. Az autentikus élmény mellett a srácok egyéniségüket is megcsillantva hozzák létre az improvizációkkal tarkított ütős produkciót. A trió hangzásvilága az első közösen zenélt percekben kialakult már: feszes tempók, harapós gitár-riffek és magas fokon izzó energia az első daltól az utolsóig, mindez átitatva Jimi Hendrix szellemével.

A Free BJC Jam Session esteken hétvégéről hétvégére a legismertebb és legnépszerűbb hazai zenészek alkotnak spontán formációkat. A késő éjszakába nyúló örömzenélések alkalmával bármi megtörténhet. Az elmúlt években meglepetésszerűen felbukkanó világsztárok és a legkülönbözőbb országokból érkező hobbizenészek egyaránt csatlakoztak az elsősorban vérbeli bebopot megszólaltató triókhoz.

90'S KIDS PARTY // Usher edition

Ötkert, január 15., 23:00

90’s kids irány az Ötkert! A város kedvenc partysorozata vár titeket minden szombaton az Ötkertben!
Ezen a héten USHER megunhatatlan slágerei kerülnke a középpontba a '90-es és 2000-es évek ikonikus zenéi között.

Bailando // Latin Nights

Akvárium Klub, január 15., 23:00

A Parkban rendszerint dübörgő bulisorozat ezúttal a Volt Lokált varázsolja a latin zene fellegvárává – fények, kamera, Bailando!