Sovány hétfő

A divatos fitnesz nevében ez a hétfő kicsit visszavett a kövér programtestből, és csak a javát kínálja. Természetesen a gyerekeknek kedveskedik először, majd az okulni vágyó felnőttek kapnak online oktatást, kiállítást és török világnézetet. Mozi és zene, mi is lehetne jobb befejezés?

A medve, akit Vasárnapnak hívtak

Kolibri Fészek, február 7., 10:30

Alex játékmedvéjét Vasárnapnak hívják. Füle kockás, mancsa puha, gombszemével szelíden néz. Akkor is, ha játékvonaton ül, akkor is, ha mesét hallgat, és akkor is, ha belenyomják a fejét a paradicsomszószba. De vajon mit gondol a medve, miközben egy szárítókötélen lóg a fürdőszobában? Fáj-e neki, ha megtépázzák, örül-e, ha megölelik? Van egyáltalán valami a derűsen csillogó gombszemek mögött? Alex nagyon szeretné kideríteni.

Kedves Szülők, Gondviselők, Pedagógusok! Szeretettel várják Önöket a Vadaskert Kórház pszichoedukációs előadására, amelyen a serdülőkorral kapcsolatos témákról fognak beszélni.

A Turbina Kiállítóterében ezúttal az Én itt vagyok, te ott vagy. Én jól vagyok, te hogy vagy? című kiállítás nyílik meg. A négy művész munkáiban közös a dokumentarista megközelítés és a szabadság, amivel megragadják a leghétköznapibb történeteket. A kiállított alkotások viszont teljesen különböző formákat öltenek.

Folytatódik a budaörsi Jókai Mór Művelődési Ház Világjárók sorozata! Februári vendég: Szikszai Anna ( Világgá mentem, majd jövök) Milyen lehet Isztambulban élni? Megtanulni törökül? Átszelni az országot távolsági busszal vagy éppen stoppal? A Világgá mentem, majd jövök blog szerzője mesél a sokszínű Törökországról és az átélt kalandjairól.

A hatvanas éveiben járó özvegy férfi egy észak-norvég faluba vonul vissza a civilizációtól. Egy téli estén találkozik szomszédjával, akiről kiderül, évtizedekkel korábban ismerősök voltak. Felidézik a régi idők emlékeit, amikor a férfi 15 éves tinédzser volt, s életre szóló élményekkel gazdagodott. Apjával az egész nyarat egy egyszerű folyóparti kunyhóban töltötte, megismerve a természet szépségeit, a vadlovak betörését, a kemény favágó munkát, valamint az első szerelem élményét is.

Händel 1741-ben mindössze huszonnégy nap alatt komponálta legismertebb művét. A zeneszerző 1741 novemberében utazott Dublinba Devonshire hercegének, Írország kormányzójának meghívására, és a Messiást 1742. április 13-án mutatta be egy újonnan megnyitott koncertteremben. A mű első alkalommal jótékonysági céllal szólalt meg.

Az East Gipsy Band első olyan projektjét viszi színpadra, ahol a zenekar a tradicionális roma gyökereik megtartása mellett, magyar népzenei feldolgozásokat szólaltat meg, ezzel is bemutatva a magyar népzene és cigányzene szoros viszonyát, mindezt a jazz nyelvezetén keresztül.

Minden hétfőn este a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem fiataljai várják a spontán örömzenélés izgalmait kereső közönséget és a játékba bekapcsolódni vágyó zenészeket a Budapest Jazz Clubba.
Hétről-hétre más és más tehetséges LFZE hallgatókból álló formáció garantálja a felhőtlen szórakozással fűszerezett igényes jazz zenét és a változatos, improvizatív hétindító esteket!