Szerdai ravaszkodások

A szép kép neve kitten, amit elírtak, mert úgy van értelme, hogy ketten, de ez mindegy is a programok szempontjából. Jól látszik, hogy amíg Cica Aurél még a programlistát nézi, a ravasz Cica Gábor már választott, amit nézéssel tudat velünk. Nagyon ravasz. Én megértem Aurélt, elég sok mindenből lehet választani, jól meggondolja. Amilyen ravasz Gábor, szerintem ő a celluxosat választotta.

A főváros ékszerdoboza - séta a Várkert Bazárban

Várkert Bazár, augusztus 4., 11:00

A túra során megismerheti a hazai neoreneszánsz építészet egyik legszebb alkotásának, az Ybl Miklós által több, mint 200 éve tervezett Várkert Bazárnak múltját és jelenét, a Testőrpalotától a  Neoreneszánsz kerten át a Déli palotákig. Az idegenvezetés során az épület azon részei is bejárhatók, amelyek a nagyközönség számára nem vagy csak részben látogathatók!

Pannon Tükör Pódium: Bereményi Géza

Ördögkatlan Fesztivál (Vylyan terasz ), augusztus 4., 14:00

Bereményi Géza, a Kossuth-díjas író, filmrendező, forgatókönyv-író és nem utolsó sorban dalszövegek szerzője régi kedves vendég a Katlanban. Ezúttal elsősorban a nemrég megjelent önéletrajzi regénye, a Magyar Copperfield (Magvető, 2020) lesz a téma, kezdve a megírás szükségszerűségével, végezve a könyv fogadtatásával, kitérve arra a fontos kérdésre is, hogy következik e folytatása.

HØT SPØT 2021 / Every Wednesday

A38 Hajó (Orrterasz), augusztus 4., 17:00

Egy év után idén újra minőségi basszus zenék az A38 ikonikus Orrteraszán, barátokkal a naplementében. A keménykedést továbbra is az éjszakai partikra marad. trap // melodic dubstep // future bass // bass house // dnb... Koktélakció! 1-et fizetsz 2-t kapsz nyitástól este 19 óráig!

Nyáresti táncelőadások a Millennium Házában

Millennium Háza (Rózsakert), augusztus 4., 18:00

Egy különleges #táncelőadás során a mozgás és a zene nyelvén kerül bemutatásra a Millennium Háza, a Rózsakert és a Városliget. A szubjektív táncos tárlatvezetést követően az estet a művészekkel való beszélgetés és az adott rész objektív tárlatvezetése zárja le.

ISSA VIBE! - Boat Session #4

Zsófia Rendezvényhajó, augusztus 4., 18:00

Utolsó hónapjába lép a nyár de még korán sem ér véget és Zsófia hajó teraszára új hullámok érkeznek. Ha szeretnéd a Dunán végignézni pár koktél és barát társaságában a naplementét akkor ott a helyed az ISSA VIBE!-on! DJs: Cholna b2b Tobi

Margarita est & Dos Coyotes mariachi koncert

Normafa Síház, augusztus 4., 18:00

A budai hegyekben a Tereza frozen margaritáival idézik meg a fülledt latin esték hangulatát. A hamisítatlan receptekről a Tereza fővédnöke Agostina gondoskodik, aki Buenos Airesben született és nőtt fel, az elmúlt 8 évet pedig bartenderként a legnagyobb szenvedélyének - a koktéloknak és spiriteknek - szentelte. Megfordult Panamában, Mexikóban, Dániában és most egy estére betér a  Síházba is!

CELLUX – Problem solved

ÚjMűhely Galéria, augusztus 4., 18:00

Rögzít, összefog, eltakar, nyom nélkül leszedhető, nyomot hagy, kiszárad, idővel opálossá válik, a színesen átlátszik, az átlátszón jól látható réteget képez. A köröm percekig keresi a letapadt végét. A cellux, a köznapiság tárgya, mindennapi gyógyír a minket körülvevő emberi és társadalmi problémákra, szakadásokra, melyeket a gyors eredmény reményében nem anyagában kezelünk, csupán egy celluxdarabbal összeragasztunk, és saját megnyugtatásunkra megoldott problémának tekintünk.

Beyond The Notes

Dürer Kert, augusztus 4., 19:00

Szabadkötésben: Crimson, Suhaid, Eril Fjord, Mintaka. Jazz, dub, elektronika és behatárolhatalan műfajú alternatív szelekciók, gondosan épített szettek, B-oldalas kalandozások műfajon belül, kívül és azon túl. A Beyond The Notes mostantól visszatérő programként a Dürer Kertben andalít és okosít, este 7-től késő estig.

Los Orangutanes

Kobuci Kert, augusztus 4., 20:00

A Los Orangutanes zenekar 2017 óta táncoltatja a magyar cumbia rajongókat. Annak ellenére, hogy Dél-Amerika legnépszerűbb stílusa a cumbia, ez a műfaj méltatlanul kis figyelmet kapott eddig idehaza. Ezen szeretne változtatni a Los Orangutanes, melyet kipróbált, veterán zenészek hívtak életre.

Baló Sámuel trió

BMC - Opus Jazz Club, augusztus 4., 20:00

Baló Sámuel jazz-zongora tanulmányait Grazban végezte, egy olyan intézményben (Universität für Musik und darstellende Kunst Graz), amelynek fő profilja a mainstream jazz magas szintű oktatása. Tanára, Olaf Polziehn azonban legalább ekkora hangsúlyt fektetett egy olyan szemlélet közvetítésére, amely a nyitottságra, a zsánerekkel szembeni előítéletek leküzdésére tanít.

Babé Sila

Pontoon, augusztus 4., 20:00

Barbi, azaz Babé Sila 8 éve bukkant fel a zenei világban, ma már a soul és az r&b itthoni királynőjeként emlegetik, emellett nemzetközi szinten is méltatták már lemezeit, Berlinben, Londonban és New Yorkban is találkozhatunk a nevével, emellett olyan neves magazinokban volt dalpremiere, mint a High Snobiety vagy a Paper Magazin.

Habparty

Plázs Siófok, augusztus 4., 20:00

Minden szerdán habparty kicsiknek és nagyoknak a Plázs a Music teraszán!

Platon Karataev

Ördögkatlan Fesztivál (DDC Kovácsműhely), augusztus 4., 21:00

A Lev Tolsztoj karakteréről elnevezett zenekar tavalyi, Atoms c. lemezével ellépett az eddigi akusztikus iránytól egy hangosabb, grandiózusabb hangzás felé. Az album a legbelsőbb énünk kereséséről és minden megkérdőjelezéséről szól, a dalokban hol önmagunk felé zuhanunk, hol éppen attól távolodunk. 

Tom Select All Night Long

Pontoon, augusztus 4., 22:00

Tom Select időtlen idők óta stabil szereplője a budapesti éjszakának, így mindig boldogak leszünk amikor visszatér hozzánk. Hosszú ideje nem játszott már itthon, így egyből egy egész estés programmal készül.