Szexszekta miatt megy börtönbe a Smallville színésznője

Allison Mack volt az NXIVM nevű szekta második embere, segített szexrabszolgákat beszervezni.

A Smallville című sorozatból ismert Allison Macket három év börtönre ítélte a bíróság szexrabszolga-kereskedelemben való részvételért. A színésznőt még 2018-ban tartóztatták le, mert ő volt egy NXIVM nevű szekta második embere. Segített létrehozni egy fiatal nőkből álló csoportot a szektavezér, Keith Raniere számára, amit hivatalosan női önsegítő társaságként hirdettek, ám valójában Raniere és társai válogathattak maguknak a körükből szexrabszolgákat, akikkel borzalmasan bántak. Mack még Emma Watson színésznőt is megpróbálta beszervezni a Twitteren. A bírósági papírok szigorú diétáról, alvásmegvonásról és kegyetlen megbillogozásról számoltak be.

A színésznőt azzal vádolták, hogy a piramisjáték-rendszerben működő szervezetben alá tartozó két szexrabszolgát arra kényszerített, hogy lefeküdjenek Raniere-rel, amiért cserébe ő maga anyagi javakat kapott. Az 58 éves férfi a vád szerint mintegy ötven nőt tartott az uralma alatt. Több alkalommal úgy bírta a szektában maradásra áldozatait, hogy azzal fenyegette őket, hogy meztelen képeket vagy más kompromittáló anyagot hoz nyilvánosságra róluk, amennyiben kilépnek.

Forrás: Getty Images

Mack akár 15 év börtönt is kaphatott volna, de letartóztatását követően olyan hangfelvételeket bocsátott a bíróság rendelkezésére, amelyek igazolták Raniere bűnösségét. A színésznő a bíróság előtt elmondta, hogy olyan döntéseket hozott, amelyeket örökké bánni fog, és most bűntudat gyötri. Még az ítélethirdetés előtt egy nyílt levélben is az áldozatok bocsánatáért esedezett. Mint írja, teljesen átadta magát Keith Raniere tanításainak.

Őszintén, teljes szívvel hittem, hogy a mentorálásának köszönhetően önmagam jobb, felvilágosultabb verziójává válhatok… ez volt életem legnagyobb hibája.”

Raniere-t már tavaly elítélték, zsarolásért, szexrabszolga-kereskedelemért, pedofil képek birtoklásáért és egyéb bűnökért 120 évet kapott. Mack nem tanúskodott a tárgyalásán.

via: NME