Szombati programajánló

Ezt a hétvégét - nem is kell mondani - a gyereknap fogja uralni, mkinden mennyiségben! És, bár igazából holnap van a gyermekek napja, már ma elkezdődnek a fantasztikus eseménysorozatok, hogy holnap eljussanak majd a csúcsra! Kezdjék csak a gyerekek a hétvégét! Ma kimaradnak a koncertek, hogy minden beleférjen, holnap meg külön programajánlóval jelentkezünk, csakis gyereknapra!

16. Belvárosi Fesztivál PIKNIK

Belvárosi Fesztivál PIKNIK, május 24-25.

Belvárosi Fesztivál - Magyarország talán legnagyobb ingyenes zenei fesztiválja az V. kerületben. A Belváros szívében, 3 helyszínen (Szabadság tér – Zrínyi utca – Erzsébet tér), ingyenes programok, különböző zenei stílusú koncertek várják a látogatókat.

PIACOK NAPJA x BelFeszt

Belvárosi Fesztivál PIKNIK (Erzsébet tér), május 25-26.

Találkozzatok újra Budapest legnagyobb piaci eseményén, a belváros szívében a PIACOK NAPJA x BELVÁROSI FESZTIVÁLON, ahol az Erzsébet tér ismét egy hatalmas közösségi piaccá változik!

Családi fesztivál és Könyvvásár az Animus, Central és Lampion Könyvekkel

Marczibányi Téri Művelődési Központ, május 25-26.

Hatalmas könyvvásárral, mesés gyerek programokkal és szülőknek szóló beszélgetésekkel várnak benneteket GYEREKNAP alkalmából a Marczibányi téren! Lesznek Lengék, Zabaszauruszok, Harry Potter, Mítoszvadászok, népmesék, koncert, táncszínház, Budapest családi kvíz, kutyák és kocsik rajzverseny, igazi kutyusok és még sok-sok családi program.

Múzeumok Majálisa

Magyar Nemzeti Múzeum (Múzeumkert), május 25-26.

Idén 27. alkalommal rendezi meg a nagysikerű Múzeumok Majálisát a Magyar Nemzeti Múzeum 2024. május 25-26-án! Az ország legnagyobb múzeumi seregszemléjnek szakmai programjait és workshopjait az ICOM, a Múzeumok Nemzetközi Tanácsa jelmondatának szellemében állítjuk össze: Múzeumok az oktatásért és kutatásért! A hétvégén a szakmai bemutatókat mellett színes programokkal, koncertekkel, kézművesvásárral, fesztiválhangulattal várjuk majd a családokat, érdeklődőket. A múzeumok április 8-ig tudnak jelentkezni és csatlakozni a múzeumok közös ünnepéhez!

XII. Bálint Ágnes Mesefesztivál

Bálint Ágnes Kulturális Központ, május 25-26.

2024-ben a mesehősök visszatérnek a XII. Bálint Ágnes Mesefesztiválra! Gyertek el május 25-26-án, a gyereknapi hétvégén Vecsésre és vegyetek részt a LEGEK MESEFESZTIVÁLJÁN, ahol a LEGnépszerűbb gyerekzenekarokkal, a LEGizgalmasabb gyermekszínházi- és bábelőadásokkal, a LEGkreatívabb és LEGtrükkösebb feladványokkal, valamint a LEGnagyobb attrakciókkal várnak! Természetesen az idei programból sem hiányozhat a retro kisbusz és a kisvonat sem, melyek a Bálint Ágnes Kulturális központ és az Emlékház között közlekednek majd.

Városligeti Gyermeknap

Városliget, május 25-26.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat május 25-én és 26-án szervezi meg a már hagyománnyá vált Városligeti Gyermeknapot. Az idei rendezvény középpontjában az egészség, a sport, a kultúra, az internetbiztonság és a nemzetek bemutatása áll. A sok és változatos ingyenes program egytől-egyig azt szolgálja, hogy a hátrányos helyzetű, rosszabb anyagi körülmények között élő gyerekek és családok is jól érezzék magukat, kikapcsolódjanak és önfeledten szórakozzanak, nem utolsósorban hasznos ismereteket szerezzenek.

dm Gyereknap 2024

Magyar Vasúttörténeti Park, május 25-26.

MÁJUS VÉGÉN ÚJRA DM GYEREKNAP A VASÚTTÖRTÉNETI PARKBAN! Idén május 25-26-án ismét kétnapos rendezvénnyel ünnepelik a gyermekeket, a dm Gyereknapon a Vasúttörténeti Parkban. Rengeteg játékos és szórakoztató programmal várnak kicsiket és nagyokat, és ezúttal sem maradnak el az izgalmas edukációs aktivitások sem!

8. UKMUKFUKK ZINEFESZT 2024

Gólya, május 25-26.

Jön a nyolcadik Ukmukfukk Zinefeszt! Az Ukmukfukk egy alulról szerveződő kétnapos vásár és fesztivál, ami a kortárs fan- és nem fanzineknek, képregényeknek és pamfleteknek igyekszik fórumot biztosítani. Találkozzatok Május végén a Gólyában, ahol külföldi és magyar alkotókkal és kiadványaikkal ismerkedhettek majd. A jó szokáshoz híven lesz pénteken megnyitó a Kisüzemben, szombat este buli a Gólyában!

Gyereknap és egészségnap

ÓKK Csillaghegyi Közösségi Háza, május 25., 9:00

Szombaton, május 25-én a Csillaghegyi Polgári Kör Egyesület alábbi programjaira várják Önöket! Egészségnap 9-13h-ig, Gyereknap 9-18h-ig! Családi és felnőtt Táncház a Göncöl Néptáncegyüttes közreműködésével 16 órától.

A Kerület Napja és Budavári Gyereknap

Vérmező, május 25., 9:00

Május 25-én 9 és 15 óra között a Vérmezőn a Kerület Napja és Gyermeknap alkalmából könyv-, virág- és gyümölcsvásárral, gyermekprogramokkal, arcfestéssel, bábszínházzal, óriási buborékokkal, piknikkel és közösségépítő játékokkal készülnek. Várnak mindenkit sok szeretettel!

Kispest-Kertvárosi Gyereknap

Kispest Kertvárosi Közösség Egyesület, május 25., 9:00

Egész napos programok: kincskeresés, ügyességi játékok, kézműves sarok, arcfestés, ugrálóvár, homokkép készítés, társasjáték sarok és még sok más program.

Újbuda 19. születésnapja

Feneketlen tó, május 25., 10:00

Idén is eljött az év legnagyobb ünnepe, Újbuda születésnapja. Csatlakozzatok és ünnepeljétek meg ezt a különleges alkalomtól hemzsegő napot a kerületben!A színpadi programot zenei csemegékkel indítják: élő koncertek várnak minden zenekedvelőt, hogy bulizzatok a legjobb zenekarokkal. A gyerekek sem maradhatnak ki a mókából: délelőtt Farkasházi Réka és a Tintanyúl gyerekzenekar szórakoztatja a legkisebbeket, valamint Singh Viki is színpadra lép Disney-dalokkal, hogy a kicsik is átélhessék a zene varázsát. Ha édesszájú vagy, ne hagyd ki a születésnapi tortát, amit mindenki megkóstolhat!

Sárkányos Gyereknap a Margitszigeten - Az egyfejűtől a hétfejűig

Margitszigeti Szabadtéri Színház, május 25., 10:00

A tavalyi nagy sikerű gyermeknapi program után a Margitszigeti Színház idén is megrendezi gyereknapi eseményét. Gyere és készülj fel egy világi sárkánybajnokságra, szükséged lesz a kéz -és testügyességedre, a szurkolói képességedre, szárnyaidra, és minden tudásodra, már ami a sárkányokat illeti.

Gyereknapi piknik Józsefvárosban

Teleki László tér, május 25., 10:00

Játékos programokkal készül a gyerekeknek a Józsefvárosi Önkormányzat május 25-én, szombaton 10-től 16 óráig a Teleki téren. A nap során zenés műsor, interaktív ökohangszer-bemutató, moldvai táncház, aszfaltkrétázás, újrahasznosítós kreatív műhely, népi ügyességi és logikai játékok, sportvetélkedő és egy speciális zsonglőrjátszóház is várja a kicsiket.

Budakalászi Gyereknap

Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtár, május 25., 10:00

A rengeteg koncert mellett lesznek még kísérő gyereknapi programok: népi játszótér, gokartpálya, légvárak, Lego – szoba, kézműves sarok, gasztro sarok, stb...

EGY, KÉT, HÁ... ÉS! GYEREKNAP!

Ludwig Múzeum, május 25., 10:30

A Ludwig Múzeum Családi Délelőttjének rendkívüli kiadásán ismét a múzeum három szintjén, hatféle programmal várják a családokat! A gyereknapi programok idén a "Kis magyar kockológia. A modernitás hajlékai a Kádár-korszakban" című legújabb kiállítás témafelvetésein alapulnak. A megértési nehézséggel élő gyermekeket (Down szindrómás, autista, oxigénhiánnyal született stb.) nevelő családokat szintén várják erre a napra.

Gyermeknap

Klebelsberg Kultúrkúria, május 25., 15:00

Ünnepeljétek ezt a napot a Kúriában, ahol most mesékkel, nevetéssel, bűvészmutatványokkal, zenével, mókával és persze rennnnnngeteg játékkal töltik meg a házat! Folyamatos játszóházak: Királyfiak és királylányok játszópark, Vitéz László bábjátékautomata, Játékkkert, Furfangos csudavilág játszóház, kézműves sarok, hempergő, logikai és ügyességi játékterasz várja a gyerekeket.

Csillagkapu! Gyereknapi Csillagkapu, galaxisvadászattal

Svábhegyi Csillagvizsgáló, május 25., 17:00

A Svábhegyi Csillagvizsgáló és a LEGO közös gyereknapi programot szervez! Ezen a csillagkapun a gyerekeké lesz a főszerep! Ki tudja stabil pályára állítani a bolygókat a téridő trambulinon egy kettőscsillag körül? A Jupiter vagy az üstökösök pöfékelnek kellemesebb illatot? Hogyan lehet fényt elnyelő fekete lángot készíteni? "Milyen recept alapján állíthatunk össze egy misztikusan füstölgő üstökösmagot?" Megtanítanak hogyan építs LEGO űrsiklót! Napközben megannyi csillagászati tapasztalattal lehetnek gazdagabbak a legifjabb űrkalandorok, a sötétedés beálltával pedig a tavaszi égbolt legszebb galaxisai közé utaznak el távcsöveik segítségével!