Taurin trauma Veszprémben

A Nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház 2015-ben készítette el bűnmegelőzési és drogprevenciós témájú előadását, amelyet már közel félszáz alkalommal mutattak be az országban, most a Veszprémi Petőfi Színházban vendégszerepel.

Március 27-én 14 és 18 órakor a Veszprémi Petőfi Színház ad helyet a darabnak – ismertette Oberfrank Pál a veszprémi teátrum vezetője. – Nyitottak vagyunk a színházban minden problémára, amely a társadalom életében létezik, legutóbb például a nők elleni erőszakra hívtuk fel a figyelmet – emlékeztetett.
Gyakorlatilag három egyfelvonásosból áll az előadás és a valóságot mutatja be zene, tánc, valamint próza felhasználásával, melyet a drog használata fog egybe. – Ez nem egy tudományos, szociológiai látlelet, hanem a színház lehetőségein keresztül, a dráma és a paródia eszközeivel mutatja fel a problémát, és a készítők akarata szerint a végső üzenet az, hogy szeretettel családi összefogással a rossz legyőzhető – ismertette az igazgató, hozzátéve, az előadás mellé egy interaktív kiállítást is szerveznek a bűnmegelőzés és a közlekedésbiztonság témakörében.