Utáni hétfő

Állampolgári kötelesség utáni nap, a fél emberiség pihenni akar, a másik meg tevékenykedni. Mindkettőnek tudunk mit ajánlani. A tevékenykedők táncolhatnak és muzikálisan lazíthatnak, mint általában, a nyugisabb fél meg meditálhat és mozizhat kedvére, akár a csillagokat is. Az online tanulás tán mindkét fél számára hasznos lehet. Ne féljünk ma sem választani!

Izgő-mozgó totyogóval szívből tudjuk ajánlani a Tücsök-zene alkalmait, ahol a szülők és gyermekeik a közös játék örömét az éneklés és mondókázás során élhetik át. Különböző ölbeli játékok, lovagoltatók hangzanak el, a kicsiknek a foglalkozás során változatos ritmushangszerek kipróbálására van lehetőség – s egy-egy (nép)dal Gryllus Vilmos feldolgozásában CD-ről is megszólal.

Az Apollo–13 az Egyesült Államok holdprogramjának, az Apollo-program hetedik küldetése, egyben a harmadik leszállási kísérlet, amely azonban végül kudarcba fulladt, így a program egyetlen sikertelen küldetésévé is vált. A cél a Hold ismételt meghódítása volt, ezúttal egy új felszíni forma, a holdtengereknél idősebb felföldek meglátogatásával, azonban egy baleset alaposan megváltoztatta a küldetés menetét.

Mi a kortárs? Az ingyenes webinárium célja, hogy alapkérdéseket tisztázzon a szélesebb közönség számára napjaink művészetével kapcsolatban: "Minden, amit tudni szerettél volna a kortárs művészetéről, de sohasem merted megkérdezni."

Kötetlen, közösségi örömzenés alkalmak „Fogd a hangszered, és csatlakozz!” jeligére. Ingyenesen látogatható Fonó Session sorozathoz kezdő és haladó zenészek, zenekedvelők, érdeklődők egyaránt csatlakozhatnak hangszerrel vagy a nélkül.

Instant-Fogas Hétfő

Instant-Fogasház, április 4., 18:00

Minden hétfőn az Instant-Fogas rezidens DJ-i gondoskodnak a hangulatról. A buli reggelig tart, a belépés ingyenes. Bulizz a ház koncerttermeiben, Budapest legnagyobb klubjában! 

A Kollár-Klemencz Kamarazenekar találkozása az Öreg Bandával, vendégfellépő: az újhartyáni Sváb Parti Zenekar. Milyen az, mikor a múlt és a jelen találkozik a zenében? Mikor megidéződnek az ősök, és együtt zenél az Öreg Banda a Kollár-Klemencz Kamarazenekarral, és a sváb felmenők hagyatéka a színpadon teljesedik ki.

A tradicionális szellemi utak mindegyike az önismeretet és az önátalakítást tűzi ki célul, ezért ezeket – a buddhizmust kiváltképp - belső ösvénynek is nevezhetjük. Számos technika és módszer segíti ebben a törekvőt, melyek, mint lámpások, megvilágítják a követendő utat. Ezek lehetnek külső és belső eszközök. 

Calcutta trió - Indiai zeneklub

A Calcutta Trió Európában, Indiában valamint a világ számos pontján lép fel évtizedek óta. A klasszikus indiai zene mestereivé váltak, annak szülőhazájában is számos elismerést szerezve. 

Első hétfő áprilisban. Zongoravirtuóz az If-ben!

Minden hétfőn este a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem fiataljai várják a spontán örömzenélés izgalmait kereső közönséget és a játékba bekapcsolódni vágyó zenészeket a Budapest Jazz Clubba.
Hétről-hétre más és más tehetséges LFZE hallgatókból álló formáció garantálja a felhőtlen  szórakozással fűszerezett igényes jazz zenét és a változatos, improvizatív hétindító esteket!