Vasárnap se hagyd ki ezeket a programokat!

Tekintsétek meg aktuális programajánlónkat, itt megtaláljátok a legjobbakat!

29. Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál

Vajdahunyad vára épületegyüttes, július 29-ig

Az öt héten át tartó esemény hétfői és csütörtöki koncertjein többek között olyan művészek és zenekarok lépnek fel idén, mint a Szent István Filharmonikusok, A Budapest Bár, a MÁV Szimfonikus Zenekar, Illényi Katica, a Magyar Virtuózok Kamarazenekar, a Sabbathsong Klezmer Band és a 100 Tagú Cigányzenekar.

MeseÖsvény a Vasúttörténeti Parkban

Vasúttörténeti Park, július 25., 10h

Egy fantasztikus nap, amikor belecsöppenhetsz a mesébe! Az Otthon Segítünk Alapítvány által szervezett programban a résztvevők feldíszíthetik a Mézeskalács házikót, égig érő tornyot építhetnek, kifoghatják az aranyhalat és elkészíthetik a kőlevest. A bátrabbak megpróbálhatják legyőzni a Sárkányt, és túljárni a Török császár eszén. Ha elfáradnak megpihenhetnek és közben megcsodálhatják a bűvész különleges varázslatait, emellett ügyességi játékokból álló játszótér és kreatív sarok is várja a gyerekeket.

Mese a varázsgyűrűről

RS9 Színház, július 25., 11h

Indiai „textilmese” - a Kalánanda meseműhely előadása. Hamisítatlan indiai meseszövés, egy varázslatos történet bábbal, tánccal és tárgyakkal előadva. A kendők életre kelnek, a bábok megelevenednek és elrepítenek India izgalmas mesevilágába.

Fafúvósok operaénekessel

Magyar Nemzeti Múzeum, július 25., 11h, 11.30h

Erkel Ferenc, Liszt Ferenc művei, népdalfeldolgozások. Fafúvós-operaénekes koncert idézi meg a romantika korabeli zenét a Magyar Nemzeti Múzeum lépcsőjén.

Zenélő Budapest - Klasszikusok jazzhangszerelésben

Műcsarnok, július 25., 11h, 11.30h

A Műcsarnok oszlopcsarnokában négytagú szaxofonegyüttes ad ízelítőt klasszikus művek dzsesszfeldolgozásaiból, alkalmanként húsz percben.

Dinasztiák Orient Expressz

Fővárosi Nagycirkusz, július 25., 11h, 15h

A Dinasztiák a világhírű magyar artistaművészet előtt tiszteleg. A június 4. és augusztus 22. között megtekinthető műsorban háromhetente különböző fellépőket és számokat láthat a közönség, összesen pedig több mint 100 kiváló hazai artista lép majd a porondra. Fellép többek között a Porond Ifjú Csillaga-díjas, Guinness-rekorder Richter Kevin és csoportja új deszkaszámával, a Weiss Jr. csoport fliegende produkciójával, a Donnert, Richter és Ádám cirkuszi dinasztiák tagjai pedig közösen adnak elő egy lovasakrobata számot. 

Különleges irodalmi séták - Szépirodalom és szépművészet Szent Margit szigetén

Margitszigeti Szabadtéri Színház, július 25., 15h

A Margitszigeti Színház és a Petőfi Irodalmi Múzeum az elmúlt évek nagy sikerét folytatva 2021 nyarán is különleges irodalmi sétákat szervez a Margitszigeten. A víztoronytól induló tematikus séta során az érdeklődők bejárhatják neves költőink, íróink által is kedvelt helyszíneket, amelyekhez ismert és kevésbé ismert irodalmi művek, anekdoták is kapcsolódnak.

Dóbisz Áron (orgona), Samodai Bence János (trombita)

Deák téri evangélikus templom, július 25., 18h

2021. július 25-én, vasárnap este 6 órai kezdettel Dóbisz Áron- orgona és Samodai Bence Áron - trombita koncertje látható. A fiatal művészek közös díjnyertes CD lemeze, amely a Deák téri templomban készült az alkalom végén megvásárolható. A belépés díjtalan.

Second Life, avagy Kétéletem

Városmajori Szabadtéri Színapd, július 25., 19h

Nincs olyan ember, aki ne játszana el a gondolattal, mi lett volna belőle, ha valami vagy ha minden másképp alakul az életében. Az előadás alkotói ezúttal ezt a játékot veszik komolyan és ezen keresztül vallanak magukról, tévedéseikről és vágyaikról. Öt fiktív élettörténet jelenik meg, és ezekben találkoznak egymással az alkotók valós vagy elképzelt alteregói.

Zséda és a Kvartett

Magyar Vasúttörténeti Park, július 25., 19h

A Vasúttörténeti Park hagyományteremtő céllal indítja útjára koncertsorozatát, a Nyáresti Jazz Expresst, melynek keretén belül a három, egész estés koncertélményt piknik hangulattal körítve élhetik át az érdeklődők.

Várdai, Kokas, Horti...

Zeneakadémia, július 25., 19.30h

A tizenkilenc éves George Enescu 1900-ban komponált vonósoktettje a műfaj egyik legizgalmasabb darabja: káprázatos virtuozitással kezeli a nyolc szólam kavargó polifon szövetét. A négytételes, de egyvégtében játszandó mű hihetetlen energiákat képes felszabadítani az előadókból, különösen, ha olyan művészek játsszák, mint ezen a koncerten. 

Love letters (Szerelmes levelek)

MűvészetMalom, július 25., 20h

A Love Letters című kétszemélyes színdarab az amerikai szerző egyik leggyakrabban játszott
műve, amely mosolyogtató és könnyfakasztó jeleneteivel a világ számos színházában aratott
már hatalmas sikert.

Senki se mer egyedül élni

 Új Alkotóműhely Egyesült, Kettőspont Színház, július 25., 20h

Egy történet, ahol az évek egyetlen pillanatba zsúfolódnak. Egyetlen pillanat, ami évekké tágul. Nem tudjuk már többé, kik is vagyunk pontosan, hol vannak a határaink, hol kezdődött az élet. Mi lett szépen megálmodott terveinkkel? Kivé váltunk, kinek a hipnózisában élünk? Mi építettük fel ezt a valóságot, vagy a valóság hozott létre bennünket?

Ferenczy Soulmachine

IF Cafe, július 25., 20h

Közreműködik: Ferenczy Soulmachine ft. Romhányi Áron (zongora), Mike Gotthard (gitár), Kárpi Bácsi (dobok), Gáspár Gyula (basszusgitár).

Ezüstnyár - LGT Dalok koncert

Budai Szabadtéri Színház Csillebérc, július 25., 20h

Egy különleges program az LGT dalok szerelmeseinek! Barta Tamás zenei örökségével készül színpadra állni ez a zseniális zenei formáció, amely az Ezüst Nyár Zenekar névre hallgat. Exkluzív vendégek: Békefi Viktória, Frenreisz Károly, Takáts Tamás.

Tánc a Kertben - Pirkad

Várkert Bazár, július 25., 20.30h

A Hodworks Pirkad című produkciójában a meztelen test megkerülhetetlen módon kerül a figyelem középpontjába. A társulat korábbi előadásaival ellentétben a táncosok itt a színpadot klasszikus értelemben használva, zárt egységekben néznek szembe a rájuk nehezedő feladatokkal. 

Budapest Film Awards

Budapest, július 25., 9-23h

2021 nyarán először kerül megrendezésre a Budapest Film Awards, Magyarország legújabb filmfesztiválja. A fesztivál a Budapest Film Academy, az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Filmtudomány Tanszék, illetve a Loyola Marymount University (School of Film and Television, Los Angeles) közös kezdeményezése.