10 sztár, aki hazudott, hogy megkapjon egy fontos szerepet

Hollywoodban kemény a verseny egy-egy filmes vagy tévés munkáért, szóval szép számmal vannak olyanok, akik nem átallottak füllenteni a cél érdekében.

1. Robert Pattinson

Robert Pattinson talán ma sehol se lenne, ha annak idején nem kapja meg az Alkonyat-franchise férfi főszerepét – amihez viszont az kellett, hogy még feltörekvő, ismeretlen színészként hazudjon a casting ügynököknek a tanulmányairól. „Akkor már évek óta nem volt munkám, és amikor Los Angelesbe jöttem, minden casting director azt kérdezte, hogy mit csináltam az elmúlt években.

Szóval előálltam azzal, hogy a RADA-n tanultam, ami mellé behazudtam korábbra az Oxfordot is”

– árulta el a sztár a Mirrornak. A RADA egyébként a Royal Academy of the Dramatic Art, a brit Királyi Drámaiskola, ami az egyik legfontosabb színművészeti iskola Angliában. Szerencsére senkinek sem jutott eszébe ellenőrizni az itt tanultak névsorát.


2. Mila Kunis

Mila Kunis még csak elsős gimnazista, azaz 14 éves volt, amikor elment az Azok a 70-es évek show című sorozatra kiírt meghallgatásra – ahol azonban nála jóval idősebbeket kerestek. Szóval az ifjú színésznő hajlított egy kicsit az igazságon, és azt mondta a casting vezetőinek, hogy 18 lesz.

„Technikailag nem hazudtam,

hiszen amikor ezt mondtam, igaz volt, hogy valamikor a jövőben fogom betölteni a 18-at, csak épp nem abban az évben” – okoskodott a sztár Jay Leno műsorában. A stáb végül egyébként rájött Kunis valódi életkorára, de annyira tetszett nekik, hogy ennek ellenére is alkalmazták; a műsor pedig meghozta a nagy áttörést a színésznő számára.


3. Eddie Redmayne

Eddie Redmayne egyik első szerepe a Helen Mirren címszereplésével készült Elizabeth című minisorozatban volt, és hogy bekerüljön a szereplők közé, az ifjú színész azt hazudta, hogy tud lovagolni. Sajnálatos módon a forgatáson élesben derült ki, hogy ez nem volt igaz. „Elhangzott, hogy »csapó!«, én pedig megindultam vagy 160-nal, és majdnem megöltem magamat és a stáb felét” – mesélte a sztár Conan O’Brien talkshow-jában. „Tom Hooper rendező előbújt Helen Mirren mögül egy nagy megafonnal, amibe belemondta, hogy

»egy kib*szott hazug vagy, Redmayne!«”

– fejezte be a sztorit a színész. Az esetnek végül szerencsére csak annyi következménye lett, hogy a színészt elzavarták egy gyorstalpaló lovastáborba.

Forrás: Tim P. Whitby / Getty Images For Society of London Theatre

 

4. Chloë Grace Moretz

Chloë Grace Moretz addigra már ugyan leforgatta a Ha/Vert, de még mindig kezdőnek számított, így nem túl meglepő módon nagyon be akart kerülni Martin Scorsese A leleményes Hugo című adaptációjába: egy brit lány szerepét akarta megcsípni, szóval úgy gondolta, a cél érdekében brit akcentussal szólal meg a meghallgatáson, és azt is fogja mondani, hogy ő is brit. A casting director ugyan tudta az igazat, de látta a lányon az elszántságot, ezért még ő maga is biztatta, hogy hazudjon csak „Martynak”, be fog válni.

És a dolog tényleg működött, Moretz megkapta a szerepet, és csak a forgatáson derült ki, hogy valójában amerikai. De akkor már mindegy volt...


5. Chris Hemsworth

A legtöbb férfi azt akarja, hogy minél magasabbnak higgyék, Chris Hemsworth azonban egy időben a másik irányban hazudott a magasságáról, azaz folyamatosan alacsonyabbnak tüntette fel magát. 191 centijével ugyanis egy csomó szerepre túl magasnak bizonyult, mivel a filmesek nem kerestek ennyire magas színészt. Egyetlen nagyon fontos alkalommal azonban kifejezetten hasznosnak bizonyultak a sztár adottságai: épp a világsikert meghozó Thor castingjánál, ahol az volt a megkötés, hogy minimum 185 centiméter magas legyen a jelentkező

– szóval Hemsworth végre büszkén vállalhatta szép szál termetét.

Forrás: Fórum Hungary

 

6. Anne Hathaway

Eddie Redmayne-hez hasonlóan Anne Hathaway is a lovaglással kapcsolatban hazudott magáról, hogy megkapja a Brokeback Mountain – Túl a barátságon egyik szerepét. Mivel a szülei annak idején azt tanították neki, hogy nincs az a képesség, amire ne lehetne szert tenni két hét gyakorlás árán, bátran bekamuzta, hogy nagyon jó lovas. Szóval ezután mint az őrült, elkezdett lovagolni tanulni – de sajnos nem váltak be a leckék, mivel a forgatáson nem várt módon egy olyan lovat kellett megülnie, ami csak bizonyos szóbeli parancsoknak engedelmeskedett. „Ott volt vagy 300 statiszta, mind rodeós körökből, a ló pedig egyetlen rohadt dolgot sem volt hajlandó megcsinálni, amit kértem tőle,

a végén pedig ledobott, mindenki szeme láttára”

– panaszkodott a színésznő az Out magazinnak.

Forrás: SPI

 

7. Phoebe Dynevor

Egy újabb színész, aki a lovas tudásáról füllentett, A Bridgerton család sztárja, aki Daphne szerepét játszotta a romantikus széria első évadában. A kosztümös sorozatban gyakran kerültek elő a lovak, Dynevor azonban korábban sosem gondolt rá, hogy megtanuljon lovagolni, mivel nem szerette ezeket az állatokat, sőt, kifejezetten félt tőlük. De amikor a meghallgatáson megkérdezték tőle, hogy lovagolt-e már valaha, szemrebbenés nélkül rávágta, hogy

„igen, és nagyon jó lovas vagyok”.

Hatalmas szerencséjére a színésznő gyorsan tanult, és végül odáig fejlődött, hogy nemcsak megtanult biztonságosan megülni egy lovat, de kifejezetten megszerette a lovaglást.


8. Sadie Sink

Sadie Sink és a Stranger Things hőn áhított szerepe útjába is egy technikai tudás állt: a Max nevű vadóc lány ugyanis a sztori szerint állandóan gördeszkázik. Szóval az alkotók olyan színésznőt kerestek, akinek van némi deszkás tapasztalata. Sink sajnos még az életében nem gördeszkázott, így bepróbálkozott egy nagyon közeli sporttal, a görkorival. A castingosok ennek is nagyon megörültek, pedig a valóság az volt, hogy a színésznő görkorizott ugyan már valamikor életében, de egyáltalán nem volt jó benne.

Ráadásul felfedezte, hogy a meghallgatás helyszínén ott lapul egy pár görkorcsolya. Sinknek azonban mázlija volt, és nem kellett bizonyítani a tudását. És még a szerepet is megkapta!


9. Laurence Fishburne

Mila Kunishoz hasonlóan a Mátrix sztárjának is az életkoráról kellett hazudnia, amikor Tyrone Miller szerepére pályázott az Apokalipszis mostban. A fiatal Fishburne ugyanis azt állította, hogy már 16 éves, pedig valójában még csak 14 volt.

„Szerintem tudták. Nem hiszem, hogy bárkit is sikerült átvernem.

De aztán kiderült, hogy az egésznek nincs túl nagy jelentősége. Az egyik meghallgatáson Francis Ford Coppola megkérdezte a titkárnőjétől, hogy szerinte elmegyek-e 18-nak, ő pedig azt mondta, hogy igen” – mesélte a sztár a CBC-nek adott interjúban. Ezzel pedig az Apokalipszis most lett a harmadik mozifilmes szerepe, de persze még sok víznek le kellett folynia a Mekongon, hogy további szerepek után elnyerje Morpheusét a Mátrixban.


10. Laura Fraser

Amikor megkérdezték a Breaking Bad Lydia Rodarte-Quayle nevű karakterére kiírt meghallgatáson, hogy beszél-e németül, a skót színésznő magabiztosan azt válaszolta, hogy „persze, abszolút”, mivel még az általános iskolában tanult valamennyit, és azt hitte, hogy az elég lesz. „Tudtam ilyen alap dolgokat, hogy »Ich heisse Laura«, szóval azt gondoltam, »mégis mi baj lehet?«” – mesélte a Rolling Stone-nak. Aztán később a forgatókönyvet olvasva rá kellett döbbennie, hogy itt bizony többről van szó az általános iskolás szintnél. „Ráadásul ilyen vállalati zsargon volt a java része,

szóval kész rémálom volt az egész.

Napokig tanultam egy-egy rövid bekezdést is. Azóta is gyakran szórakoztatom azzal a családomat, hogy felmondom nekik ezeket a sorokat. Ez az én kis mutatványom a bulikon” – viccelődött a színésznő, akinek minden bizonnyal sokat fejlődött a némettudása.

Forrás: Netflix

 

(via Screencrush)

 

Ez is érdekelhet

12 sztár, aki hihetetlen dolgot tanult meg egy szerep kedvéért

Vannak a színészek, vannak a method acting hívei – és vannak azok, akik megtanulnak egy idegen nyelvet vagy helikoptert vezetni egy film miatt. Mutatjuk a legelvetemültebb tucatot!

Tovább