5 érzéki pillanat, ami eredetileg nem szerepelt a forgatókönyvben

Ahogy az életben, úgy gyakran a vásznon is akkor a leghatásosabb és legforróbb egy adott jelenet, ha nem készülnek fel rá előtte.

Babylon: megcsókolni Brad Pittet

Abszolút megértjük a Damien Chazelle filmjében a Clara Bow némafilmsztárról mintázott Nellie LaRoyt alakító Margot Robbie-t, hogy annak ellenére megcsókolta Brad Pittet, hogy erről egy sor sem volt olvasható a forgatókönyvben. A színésznő azonban meggyőzte a rendezőt, hogy ez a röpke, egyszerre szexi és vicces gesztus nagyon is passzolna a vadóc karakterhez, így Chazelle belement – és vélhetően Pittnek sem volt kifogása. Amitől még jobban működik a dolog, hogy a férfi menyasszonyát alakító Katherine Waterston is remekül reagálja le a dolgot. Robbie egyébként később bevallotta, hogy

valójában tényleg semmi más nem motiválta ezt az akcióját, pusztán az, hogy meg akarta ragadni a lehetőséget, hogy megcsókolja Brad Pittet. A kis szégyentelen!


A Gucci-ház: vadulás a fürdőszobában

Habár Ridley Scott 2021-es alkotása nagyon egyenetlenre sikerült, főleg ami a színészi alakításokat illeti (miközben például Jared Leto kétdimenziósan ripacskodik, Al Pacino kifejezetten realistán játszik), az egész mű középpontjában álló páros, a Maurizio Guccit és feleségét, Patrizia Reggianit megformáló Adam Driver és Lady Gaga nemcsak csodásan játszottak, de a kémia is nagyon jól működött köztük. Erre a legjobb bizonyíték a fürdőszobai szexjelenet, ami ugyan benne volt eredetileg is a forgatókönyvben,

az azonban nem, hogy pontosan hogyan is valósítsák meg.

A színészek – akik között addigra már kialakult egy olyan viszony, hogy nem érezték kényelmetlenül magukat még egy ilyen nagyon intim helyzetben sem – ezért úgy döntöttek, hogy kiengedik a bennük lakozó állatot, főleg ami az általuk kiadott hangokat illeti.


Amerikai dzsigoló: a meztelen igazság

Paul Schrader 1980-as neonoirja egy férfi prostituáltról szól, aki első számú gyanúsítottá válik egy gyilkossági ügyben, miközben az is bonyolítja az életét, hogy nem anyagiakon alapuló, romantikus kapcsolatba keveredik egy politikus feleségével. Az Amerikai dzsigoló

egyszerre volt érzékeny és döntögetett tabukat: utóbbiak közül az egyik a meztelen férfi test frontális bemutatása volt – talán először (vagy legalábbis az elsők között) a filmtörténelemben.

A címszerepet alakító Richard Gere váratlan és provokatív megmozdulása nagyon passzol az Amerikai dzsigoló stílusába, mégsem volt megtervezve. Schrader és a színész sokat beszélgettek róla, hogyan lehetne testközelbe hozni a mű témáját, és erre reagálva jött Gere kiváló ötlete, abszolút organikusan, a felvétel közben.

Forrás: Screen Archives / Getty Images

 

Lepattintva: a meglepetés

Nicholas Stoller rendezésében barátnője, egy tévésztár (Kristen Bell) egy másik híresség miatt szakít a főhőssel, Peterrel (Jason Segel), akivel mindezt ráadásul akkor közli, amikor a férfi zuhanyzás után egy szál törölközőben áll előtte – sőt, egy hirtelen ötlettől vezérelve ledobja a textilt, és helikopterezik egyet neki a péniszével. A jelenet csattanója persze, hogy végül Peter lesz az, akit nagyobb meglepetés ér… Az egyszerre kínos és mulatságos képsor nem szerepelt a forgatókönyvben – Segel javaslatára került bele a filmbe, akivel saját bevallása szerint egyszer megtörtént ugyanez a valóságban.

Akár igaz a sztori, akár csak jól hangzik, a Lepattintvában nagyon jól működött.


Szoba kilátással: az első csók a pipacsmezőn

E.M. Forster klasszikus romantikus regényének adaptációjában az élete első filmszerepében látható Helena Bonham Carter egy ártatlan lányt alakít, aki firenzei utazgatásakor megismerkedik egy karizmatikus fiatalemberrel, akivel első látásra egymásba szeretnek. Mivel kosztümös történetről van szó, néhány szerelmi jelenet forgatása jelentett némi kihívást a színészeknek – főleg az első csók, aminek a felvételét a filmesek egy pipacsmezőre tervezték. Csakhogy a hosszú ruhában és a magas sarkú cipőben Carter csak botladozott a helyszínen, így végül a partnerét játszó Julian Sands mentette meg a helyzetet azzal, hogy az előzetes tervektől eltérően inkább odarohant hozzá, lekapta a fejéről a kalapját, két kezébe fogta a lány arcát, és megcsókolta.

Mindez végeredményben sokkal szenvedélyesebbre sikerült, mintha előre eltervezték és elpróbálták volna.


(via Listverse)

 

Ez is érdekelhet

6 filmes csók, amit a színészek rögtönöztek

Van, amikor annyira jól működik a kémia a szereplők között, hogy egy-egy jelenetben annak ellenére is elcsattan egy csók, hogy az eredetileg nem szerepelt a forgatókönyvben – legyen szó testvéri, szerelmes vagy épp bosszúcsókról.

Tovább