A Csajok című sorozat sztárja már tavaly szólt Hillary Clinton kampánystábjának Weinstein zaklatásairól

Lena Dunham azt állítja, hogy már tavaly jelezte, hogy a producer körül nincsenek rendben a dolgok.

Lena Dunham állítása szerint tavaly figyelmeztette Hillary Clinton kampánystábját, hogy a hollywoodi producer, Harvey Weinstein szexuális zaklató. Weinstein körül október óta forr a levegő, amikor a The New York Times-ban egy hosszú tényfeltáró cikkben írták meg, hogy több nőt zaklatott szexuálisan. Ennek hatására még több áldozat jelentkezett mind az Egyesült Államokban, mind Nagy-Britanniában, és több nő is azt nyilatkozta, hogy a producer megerőszakolta őt. Weinstein persze mindent tagad.

Lena Dunham

 


Nem régiben a New York Times-ban újabb cikk jelent meg, amiben arról írnak, hogy Weinstein miképp próbálta hallgatásra bírni vádlóit. A cikkben azt is megemlítik, hogy a Csajok című sorozat alkotója és egyben szereplője, Lena Dunham azt állítja, hogy Clinton kampánystábjának kommunikációs vezetőjét, Kristina Schakét már tavaly értesítette arról, hogy a producer szexuális zaklató lehet. A 2016-os amerikai választások előtt Weinstein adománygyűjtést szervezett Clintonnak, amiben Dunham és részt vett olyan sztárok mellett, mint Hugh Jackman és Lin-Manuel Miranda. A botrány kitörését követően Hillary Clinton nem győzte hangsúlyozni megdöbbenését, és azt nyilatkozta, hogy teljesen más emberként ismerte a producert.

Dunham azt nyilatkozta, hogy ő elmondta Schakénak, hogy „Harvey egy erőszaktevő, és hogy ez egyszer ki fog derülni” - valamint azt is hozzátette, hogy „nagyon rossz ötletnek tartotja, hogy egy adománygyűjtés házigazdája legyen, mert egész Hollywood számára nyílt titok, hogy Weinstein kapcsolatba hozható szexuális támadásokkal.”


A színésznő azt is elmondta, hogy Schake azt válaszolta neki, hogy megosztja az információt Clinton kampánymenedzserével, Robby Mookkal és Clinton szóvivőjével, Adrienne Elroddal. Schake és Elrod azonban tagadják, hogy Dunham említette nekik az erőszakot, Mook hozzátette, hogy soha nem hallott a botrány kirobbanása előtt arról, hogy Weinstein bármi módon kapcsolatba hozható ilyesfajta ügyekkel.


Nick Merrill, Clinton kommunikációs főnöke így fogalmazott nyilatkozatában:
„Megdöbbentünk, amikor megtudtuk, miket csinált Weinstein. Aljas viselkedés, és a nők, akik előálltak történetükkel, hihetetlen bátorságról tanúskodnak."

 

Merrill Dunhamnek címezve azt mondta, hogy "Csak ő tudhatja, miért nekik mondta volna el ahelyett, hogy olyanoknak, akik meg tudták volna állítani (Weinsteint).

A múlt hónapban Dunham kénytelen volt bocsánatot kérni, miután megvédte a Csajok egyik íróját, akit nemi erőszakkal vádoltak meg.

via NME