A Freddie Mercury- után megvan az Elton John-hasonmásverseny győztese is

A Kingsman sztárja a most készülő életrajzi filmben elképesztően hasonlít a bohókás énekesre.

Ahogy arról korábban már írtunk, a Rocketman címre hallgató alkotás nem szabályos életrajzi film lesz, hanem fantasy elemekből építkező musical, ami Elton John életének történéseiből táplálkozik. A jóképű Taron Egerton pedig csak azok szerint meglepő választás a sokkal kevésbé előnyös külsejű énekes szerepére, akik nem látták az Eddie, a sasban béna szemüvegben és a lehető legelőnytelenebbre maszkírozva.

A 2019. május 31-én bemutatandó Rocketmant egyébként ugyanaz a Dexter Fletcher rendezi, aki az Eddie a sast is dirigálta, és aki átvette a novemberben érkező Bohemian Rhapsody rendezését a botrányba keveredett, s emiatt leváltott Bryan Singertől – az egyébként inkább színészként tevékenykedő Fletcher így pár éven belül három életrajzi filmet is készít (az Eddie, a sas Eddie Edwards brit síugróról szólt, a Bohemian Rhapsody pedig Freddie Mercuryról, akit szintén elképesztő hitelességgel idéz meg Rami Malek).

A Rocketmanben pedig Egertonon kívül olyan színészek szerepelnek még, mint Jamie Bell (ő Elton John közeli munkatársát, Bernie Taupin dalszövegírót formálja meg), Bryce Dallas Howard, Richard Madden (a Trónok harca Robb Starkja) és Gemma Jones (a Bridget Jones filmekből Bridge anyukája).

Ami pedig a most nyilvánosságra hozott képet illeti: a főszereplő egy magángépen ücsörög lezserül, és egy aranyszínű lamédzsekiben látható rajta, amit fekete atléta, egy aranylánc, egy szárnyakkal ellátott bakancs és csíkos zokni egészít ki – és persze a dilis napszemüveg is nagyon ott van. De nemcsak a kiegészítők miatt kísérteties a hasonlóság: Egerton arcra is kiköpött Elton John.


(via The Hollywood Reporter)