A legnagyobb csajozógépek a mozivásznon

A filmek régi kliséje a jóképű, ellenállhatatlan pasas, akinek senki sem tud nemet mondani, kivéve a lányt, aki mégis. Lássuk, kiknek állt a legjobban ez a szerep!

Veszedelmes viszonyok (1988) - Vicomte de Valmont

Nem kérdés, Vicomte de Valmont  megformálása Stephen Frears filmjében John Malkovich pályafutásának csúcspontja, egyfajta remekműve, ahogy a vicomte is művészetként tekint a női szívek összetörésére. Malkovich eddig is alakított negatív hősöket, ezután meg pláne, de Valmont különleges figura. Miközben velejéig romlott és sikamlós, mint egy kígyó, vonzereje vitathatatlan – sőt, pont azért annyira emlékezetes, mert maga a színész alapjáraton nem egy vonzó férfi. Bár Valmont maga is vérbeli játékos,

hamar belesétál egy nála is nagyobb játékos csapdájába,

majd fokról fokra válik egyre kiszolgáltatottabbá – és egyre emberibbé. A film négy Oscar-díjat nyert összesen nyolc jelölésből, és érhetetlen módon Malkovich neve még a jelölések között sem szerepelt, pedig a film sikere egyedül neki volt köszönhető – persze, Glenn Close és Michelle Pfeiffer is remek volt, de azért nem ugyanazon a szinten.  

Forrás: InterCom

 

Don Juan DeMarco (1995) - John Arnold DeMarco

Egy különös fiatalembert hoznak be a zárt osztályra, aki azt állítja magáról, hogy ő Don Juan (Johnny Depp), a világ leghírhedtebb szeretője, több mint ezer nő elcsábítója. A tapasztalt Dr. Micklernek (Marlon Brando) hat napja van, hogy bebizonyítsa, a fiú nem közveszélyes elmebeteg, csak önveszélyes álmodozó. Kezdetben kételkedve hallgatja páciense hihetetlen történeteit, ám idővel egyre inkább meggyőződik arról, hogy akár maga Don Juan is mondhatná a szerelem, a szenvedély és a romantika eme ragyogó meséit. Depp és Brando párosa remek ötlet volt, még akkor is, ha az utóbbi már igen távol volt a legjobb formájától, de így is kiérezni, milyen hihetetlen formátumú volt egykoron, Depp pedig zseniális. Itt is.

Forrás. Flamex

 

Mi kell a nőnek? (2000)

A reklámszakember Nick Marshall (Mel Gibson) a világ császára, egy hímsoviniszta seggfej, aki pocsék férj (volt) és csapnivaló apa, a reklám világában pedig egy letűnt, ódivatú szexista szemléletet képvisel. Az egy percig sem érdekelte, hogy mi jár a nők fejében, míg be nem üt a mennykő! Marshall túlél egy áramütéssel kombinált háztartási balesetet, aminek különös következményeként meghallja a nők gondolatát.

Az összeset és a legtitkosabbakat is.

A kezdeti kétségbeesés után hamar rájön, milyen jókor jön az extra-segítség, hiszen új főnököt kap a rámenős Darcy (Helen Hunt) személyében, akit így akar kitúrni abból az állásból, amire mindig is hajtott. Csakhogy a „bepillantás” a női lélekbe jobb embert csinál hősünkből – akire rá is fért ez a változás.

Forrás: InterCom

 

Pokolba a szerelemmel (2003) - Cather Block

Barbara Novak (Renée Zellweger) fiatal írónőként érkezik New Yorkba új könyvével, melynek Pokolba a szerelemmel a címe. Művével nyíltan tagadja a szerelmet, de feltétlen igent mond a karrierre és a szexre. A forradalmi nézeteket hangoztató kötet hamar a bestsellerlisták élére repül, szerzője pedig magára vonja egy veszélyes ellenfél figyelmét. Az elsőkönyves írónőre felfigyel New York legnagyobb nőcsábászának tartott Cather Block (Ewan McGregor), aki ráadásul jó tollú sztárújságíró is. Mi sem természetesebb, hogy Block a regényt, illetve az írónő ellene irányuló személyes megjegyzéseit sértésnek veszi, ezért leleplező cikk írásába kezd.

Tessék kitalálni, hogy az abszolút vintage esztétikumú műben összejön-e a két főhős és találkoznak-e az „elképzeléseik”!
Forrás: PORT.hu

 

Casanova (2005) - Giacomo Casanova

Sokan és sokféleképpen készítettek már filmet Casanováról, a földkerekség legismertebb nőcsábásza hírében álló férfiúról, a legutolsó általunk ismert verzióban a tragikus sorsú Heath Ledger alakította a címszereplőt. Akinek nő még nem tudott nemet mondani. Legalábbis mostanáig,

mert életében először ellenállásba ütközik,

amikor útjába kerül Francesca (Sienna Miller), a velencei szépség, aki visszautasítja. Casanova nem is sejti, hogy élete legveszélyesebb játszmája ez: nemcsak hírnevét és életét teszi kockára, de az egyetlen esélyét is, hogy elnyerje az igaz szerelmet. Casanovát egyébként meglepő módon Donald Sutherland is alakította Frederico Fellini 1976-os verziójában, és nyilván teljesen más megközelítésben állt a karakterhez, mint Ledger, akit furcsa rizsporos parókában látni.

Forrás: Fórum Hungary

 

Alfie (2004) - Alfie Elkins

Alfie (Jude Law) jóképű, sármos, laza és ráadásként angol, ami hatalmas előny számára, amikor idegen nőket kell felszednie New Yorkban. Alfie limuzinsofőrként dolgozik, a gazdagokat furikázza Manhattan utcáin, és természetesen magányos gazdag nőkkel is akad dolga bőven. Talán túl sokkal is, mert nem tud egyetlen "ügyfél" mellett kikötni,

és minél nagyobb rajta a nyomás, annál rosszabb döntéseket hoz,

amivel rendre olyanokat bánt meg, akiket nem volt szándékában megbántani. Majd döbbenten fedezi fel, hogy még őt is meg lehet sérteni, ami csak egy dolgot jelenthet. Neki is vannak valós érzelmei, nem csak vágyai. Egy 1966-os Michael Caine-film remake-jéről van szó – Caine egy fénykép formájában jelenik itt csak meg.

Forrás: UIP-Duna Film

 

Kaméleon (2008) - Farkas Gábor

Nagy Ervin már a Szezonban (2004) is egy csajozógép volt, de egyben egy tapló is, és lehetett tudni, hogy ez a szerepkör nagyon is fekszik neki alkatilag. Goda Krisztina filmjében nemcsak csajozógép, de egy szélhámos is, aki hivatásos házasságszédelgő, ami egy nagyon szép ódivatú kifejezés, de a lényeg, hogy különböző álcákat magára öltve hálózza be a magányos nőket, hogy kifoszthassa őket. Aztán megismerkedik a gyönyörű Hannával (Hámori Gabriella), az egykori híres balerinával, és elhatározza, hogy magába bolondítja a lányt – akinél azonban nem működnek a korábban jól bevált trükkök. Mint a listán szinte minden filmben, itt is megtanulja a nőket korábban kihasználó, lenéző főhős, hogy hol a helye és mit rontott el, de ehhez pluszként megkapjuk a szélhámosfilmek trükkös fordulatait is. Bár a Kaméleon nem lett óriási siker, azon ritka magyar alkotások közé tartozik, amelyből több külföldi remake is készült.

Forrás: Hungaricom

 

Excsajok szelleme (2009) – Connor Mead

A fotós Connor (Matthew McConoughey) született nőcsábász és agglegény épp az öccse esküvőjére hivatalos. Megérkezésével azonnal kitör a botrány, és még az esküvő is veszélybe kerül, ráadásul a násznépben ott van Connor gyerekkori szerelme, Jenny (Jennifer Garner). Az őrületben Connor előtt megjelenik Wayne bácsikájának (Michael Douglas) szelleme és három régi barátnőjének a kísértete, akik magukkal ragadják a múltba, hogy móresre tanítsák. Az egyik múltbéli szerelmét egy feltörekvő fiatal tehetség, bizonyos Emma Stone alakítja.

Ironikus módon Charles Dickens klasszikus, ezerszer feldolgozott Karácsonyi énekének modern csajozós verziója volt McConoughey utolsó klasszikus romantikus vígjátéka, vagyis nemcsak a filmbeli karakter, de maga a színész is felismerte, hogy változtatnia kell az életén.

Innentől fogva kifejezetten komoly szerepeket vállalt.

Forrás: InterCom

 

Őrült, dilis, szerelem. (2011) - Jacob Palmer

Adott egy unalmas, kétségbeesett középkorú pasas (Steve Carell), akit épp elhagy a neje, és adott egy elképesztően jóképű, magabiztos, sikeres srác (Ryan Gosling), aki valamiért úgy dönt, hogy felkarolja a vadidegen lúzer fickót és végre férfit farag belőle. Csakhogy közben a srác, akinek eddig csak csettintenie kellett, hogy felszedjen valakit – rendszerint egyetlen mondat is elég volt –, találkozik egy lánnyal (Emma Stone), aki más, mint a többiek, és aki, bár láthatóan odavan érte, nem adja olyan könnyen magát.

Gosling hihetetlen sármja a vállán viszi a filmet, néha szó szerint is,

mert hősünk jól bevált csajozós trükkje a Dirty Dancing híres emelős táncjelenete, lehetőleg csupasz felsőtesttel, ami Emma Stone szavaival „úgy néz ki, mintha photoshoppolták volna”.

Forrás: InterCom