A teljes színészgárda látható az új Indy 5-fotókon

2023. június 29-én érkezik a még mindig cím nélküli Indiana Jones 5., és a Lucasfilm most a korábbiak után nyilvánosságra hozott egy rakás újabb jelenetképet.

A címszerepet alakító Harrison Ford mellett a fotókon látható Phoebe Waller-Bridge, aki Indy keresztlányát, Helena Brodyt formálja meg. A képekről kiderül, hogy a cselekmény a hatvanas évek végén fog játszódni, ahogy az is, hogy Helena amellett, hogy keresztapjával kalandozik, egy poros polcokat és értékes műtárgyakat egyaránt tartalmazó irodában is dolgozik (talán múzeumi munkatárs?).


A Logan – Farkasból és a Sandman: Az álmok fejedelméből ismert Body Holbrookot is láthatjuk, aki

egy Klaber nevű negatív karaktert, a Mads Mikkelsen által alakított főgonosz segítőtársát játssza.

Itt épp egy hazafias felvonuláson (július 4.?) vesz részt motoron.


A Fekete Párduc sztárja, Shaunette Renée Wilson az egyedüli, aki a szereplők közül ruházatában abszolút hozza a hatvanas évek vibrálását – ő egyébként egy Mason nevű kormányzati ügynököt formál meg, aki vélhetően inkognitóban tevékenykedik. Az említetteken kívül az Indy 5-ben visszatér John Rhys-Davies Sallah-ként és Toby Jones Basilként, de meg nem határozott szerepekben Thomas Kretschmann és Antonio Banderas is felbukkannak.


Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a filmnek lesznek 1944-ben játszódó jelenetei is: ezekben Harrison Fordot digitálisan visszafiatalítva láthatjuk majd. A sztori szerint egyébként az Indiana Jones 5. legnagyobb részében 1969-ben járunk, amikor nagyban zajlik az űrverseny az amerikaiak és az oroszok között, Indy pedig nyomozni kezd egy nácik által tervezett holdraszállási programmal kapcsolatban, amelynek során szemtől szembe kerül Mikkelsen Vollerjével, egy náciból a NASA tagjává vált férfival.


(via DigitalSpy)