Az Az című horror folytatásáról mesélt vidám sztorikat a komikus

A felnőtt Richie-t alakító Bill Hader Conan O’Brien talkshow-jában sztorizgatott.

A Saturday Night Live című kabaréműsor szereplőjeként ismertté vált sztár eléggé hozzá van szokva a mosolygáshoz, hiszen az SNL-ben közel tíz évet töltött, és ugyanannyi ideje tart a pályája komikus színészként is (olyan filmekben láthattuk, mint a Lepattintva, az Ananász expressz, a Trópusi vihar, a Kamatylista vagy a Kész katasztrófa).

Forrás: Frazer Harrison / Getty Images

 

Amikor azonban Hader pályája első horrorját, a Stephen King regénye alapján készülő Az: Második fejezetet forgatta, a mosolygás kifejezetten hátrányt jelentett – a színész mégsem tudta abbahagyni. A filmben a komikus a folyton viccelő Richie Toziert alakítja felnőttkorában, és a gyerekkori rémes kalandok után ismét szemtől szembe kerül a legborzalmasabb lénnyel a földön – Hader mégis rendületlenül mosolygott.

A forgatásról ki is szivárgott egy fotó, ami a teljes bohócruhában pompázó Bill Skarsgårdot és Hadert ábrázolja, amint éppen nagyot kacagnak valamin. A sztár elmesélte, hogy a svéd színész (Stellan Skarsgård fia, Alexander Skarsgård öccse) civilben nagyon kellemes ember, és úgy tűnik, ez a vidámság eléggé rányomta a bélyegét a forgatás atmoszférájára is, mert Hader nemigen tudott hangulatba kerülni.

Forrás: YouTube / Team Coco

 

Nagyon vicces, ahogy nemcsak elmeséli, de el is játssza a Conan című talkshow házigazdájának, Conan O’Briennek, hogyan próbálta meg előadni a félelmetesebbnél félelmetesebb történésekre adott reakciókat a forgatáson – vigyorogva. Ráadásul kiderült, hogy a színész még akkor is mosolyog, amikor fél vagy ideges.

„Ez volt az első horrorfilmem, és a jelek szerint nagyon rossz vagyok abban, amikor el kell játszani a félelmet.

Amikor félek, azt hiszem, mosolygok. Mint ahogy idegességemben is mosolygok.

Többször fel kellett venni minden jelenetemet, és Andy Muschietti rendező oda is jött győzködni, hogy »ember, most félned kell«. Mire én: de hiszen rettegek! Erre ő: »dehogyis, végig mosolyogtál. Mi ütött beléd?« És hát sajnos teljesen igaza volt” – mesélte Bill Hader. Reméljük, a magyar mozikba szeptember 5-én érkező végeredményben azért majd a mosolytalanított jeleneteket láthatjuk.


(via Collider)