Az eddigi részeknél félelmetesebbnek ígérkezik a Démonok között 3

Kijött egy izgalmas előzetes a közkedvelt horror franchise legújabb felvonásához, ami ezúttal Az ördög kényszerített alcímet viseli.

Ha egy üzlet egyszer beindul, akkor bizony minden centet ki kell belőle sajtolni. Így lehet ezzel a Warner Bros. stúdió is, mivel a tervek szerint idén júniusban kerül mozikba (az Egyesült államokban június 4-én, idehaza egy nappal korábban) a dollármilliókat termelő Démonok között franchise legújabb hátborzongató felvonása, amely Az ördög kényszerített alcímet viseli. Az új film szervesen illeszkedik az eddigiekhez, azaz ezúttal is a valóságban is tevékenykedő amerikai okkult nyomozópáros, Ed és Lorraine Warren (Patrick Wilson és Vera Farmiga) egyik ismert, annak idején nagy sajtóvisszhangot kiváltó esetéből készült filmváltozat. Amihez be is futott a napokban egy igencsak ígéretes trailer.

FIGYELEM! Az alábbi előzetes a nyugalom megzavarására alkalmas, felkavaró jeleneteket tartalmaz! Megtekintését mindenkinek csak saját felelősségre ajánljuk!

A Démonok között 3 - Az ördög kényszerített tehát egy megtörtént eseten, Arne Cheyenne Johnson elhíresült 1981-es perén alapul, ami az első olyan nagy nyilvánosság előtt tárgyalt bűnügy volt az Amerikai Egyesült Államok történetében, ahol a védelem részéről komoly érvként hangzott el a connecticuti bíróságon az az állítás, miszerint a vádlott nem szándékosan gyilkolt, hanem gonosz démoni erők parancsára (ez a kifejezés később szervesen beépült az amerikai angol nyelvbe, innen jön a film címe is). Az esetet ráadásul tovább bonyolította, hogy Ed és Lorriane Warren korábban „sikeres ördögűzést” hajtottak végre Arne Cheyenne Johnson feleségének akkor 11 éves öccsén, David Glatzelen, így felmerült, hogy mi van, ha az akkor távozásra kényszerített túlvilági entitás kapaszkodott bele Johnsonba, és sarkallta később a bestiális tettre...

Hogy így volt vagy sem, sosem derült ki – bár Johnson végül 20 év helyett mindössze 5 év börtönt kapott a gyilkosságért. A mai napig nem nyert tudományos bizonyítást, hogy ténylegesen volt-e bármi köze a gyilkosságnak a démoni erőkhöz, így valószínűleg a Warren házaspár egyszerűen csak felhasználta az akkori óriási sajtóvisszhangot arra, hogy még több természetfeletti ügy kinyomozására kapjanak felkérést, és még több könyvet adhassanak el a tapasztalataikról. Az viszont biztos, hogy a Démonok között (eredeti címen: Conjuring) franchise producere, James Wan már évekkel ezelőtt meglebegtette, hogy a sorozat következő mozifilmje ezt a nem mindennapi bűnesetet fogja feldolgozni, és a jelek szerint állta a szavát. (via Collider)