Az Ígéretes fiatal nő sztárja buktatja le Weinsteint

Carey Mulligan és Zoe Kazan játssza azt a két riportert, akik a New York Timesba írtak leleplező cikket a szexuális ragadozó filmproducerről.

Ahogy arról a Me Too-mozgalomról szóló cikkünkben már írtunk, 2017-ben Megan Twohey és Jodi Kantor írták azt az egyik újságcikket, amelyikből kiderültek Harvey Weinstein mocskos dolgai (a másik pár nappal később a New Yorkerben jelent meg, Ronan Farrow, Woody Allen és Mia Farrow fia tollából).

A két riporternő később egy tényfeltáró könyvben is megírta a producer leleplezésének történetét: ez a magyarul is olvasható She Said – A MeToo mozgalom keletkezésének és Harvey Weinstein leleplezésének története, ami azonnal bestseller lett, és amiből most filmfeldolgozás készül, az említett színésznők főszereplésével.

Forrás: Kevin Mazur / Getty Images


Az adaptációt Maria Schrader, A másik út (Unorthodox) című Netflix-sorozatért Emmy-díjjal jutalmazott alkotó rendezi, a forgatókönyvet pedig az Ida, A rabbi meg a lánya, a Colette és a Kis fejsze írójaként ismert dráma- és forgatókönyvíró, Rebecca Lenkiewicz jegyzi. Twohey és Kantor könyvét korábban régi vágású oknyomozásként jellemezték, így a film minden bizonnyal az olyan alkotások szellemében készül majd, mint Az elnök emberei vagy a Spotlight – Egy nyomozás részletei.

Carey Mulligant legutóbb az Ígéretes fiatal nő című parádés bosszúfilmben láthattuk, ezenkívül játszott a Netflixen debütált Ásatás című életrajzi drámában is. Zoe Kazant elsősorban a Rögtönzött szerelem című romkom révén ismerhetjük, de nagyot alakított a nálunk az HBO GO-n látható Fülledt utcák és Összeesküvés Amerika ellen című sorozatokban is. A két színésznő szerepelt már együtt korábban: mindketten benne voltak a Sirály 2008-as Broadway-feldolgozásában – Mulligan volt Nyina, Kazan pedig Mása.


(via The Guardian)