Befejeződött a Ragyogás-folytatás forgatása

A Ewan McGregor főszereplésével készült filmet 2020. január 24-én mutatják be a mozik.

„Szóval befejeztük a Doctor Sleep forgatását! Hosszú, őrült és igazán különleges élmény volt. 2013-ban azonnal elolvastam a regényt, amint megjelent, és egyszerre voltam elbűvölve és meghatva Dan Torrance és Abra Stone nagyszabású sztorijának a hatására.

Ugyanakkor egy pillanatig sem gondoltam, hogy egyszer majd én lehetek az, aki a nagyvászonra varázsolom őket.

Igazi megtiszteltetés volt az elmúlt öt hónapot ezzel a fantasztikus stábbal tölteni,

és Stephen King rendkívüli történetén munkálkodni. Kétségtelenül ez volt eddigi pályám egyik csúcspontja. Ragyogjatok, emberek, ragyogjatok!” – olvashatjuk a rendező, Mike Flanagan Facebook-oldalán.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a Ewan McGregor, Rebecca Ferguson, Bruce Greenwood és a gyerekszínész Jacob Tremblay főszereplésével forgatott Doctor Sleep főhőse nem más, mint a Ragyogás kisgyereke, Danny Torrance, aki immár – a vele gyerekkorában a Szépkilátás hotelben történt események hatására – a világtól elvonultan élő, alkoholista felnőtt.

Dan Torrance egy kisvárosban él, és az ottani hospice kórházban segít be, hogy az ottani betegeknek minél fájdalommentesebb legyen a haláluk (erre utal a cím is). Csakhogy a múltja utána nyúl: kiderül, hogy kis unokahúgának, Abra Stone-nak is ugyanolyan furcsa képességei vannak, mint neki – és már szemet is vetett rá az ilyen emberekkel vámpírként táplálkozó szekta, a True Knot.

Jack Nicholson a Ragyogásban. Forrás: Warner Home Video

 

Flanagan egyébként korábban olyan horrorokat rendezett, mint az Oculus, a Mielőtt felébredek, az Ouija: A gonosz eredete, a Gerald's Game vagy a The Haunting of Hill House című sorozat, így az adaptáció jó kezekbe került. King eredeti regényéből ráadásul a direktornak nem kisebb név, mint Akiva Goldsman (Az ügyfél, Ha ölni kell, Egy csodálatos elme, A remény bajnoka, Legenda vagyok) segített be a forgatókönyvbe.


(via Movieweb)