Blanca Blanco elmondta, miért vörös ruhában jelent meg a Golden Globe-on

Idén majdnem minden nő fekete estélyiben ment el a díjátadóra, de Blanca Blanco nem követte a dresscode-ot.

A fekete ruha viselésével a #TimeisUp kampány mellett álltak ki a sztárok, amivel felhívják a figyelmet a zaklatásokra és a nemi egyenlőtlenségekre a filmiparban, és egy akciótervet is kidolgoznak a témával kapcsolatban. Blanca Blanco színésznő mellett egy modell, Barbara Meier és a Hollywoodi Külföldi Tudósítók Szövetségének elnöke, Meher Tatna nem feketében jelent meg a gálán.


Blanca Blanco így nyilatkozott arról, hogy miért inkább a piros színt választotta a fekete helyett:


„Szeretem a pirosat. Az, hogy pirosat viselek, nem jelenti azt, hogy a #timeisup mozgalom ellen vagyok. Üdvözlöm, és kiállok azok mellett a bátor színésznők mellett, akik akcióikkal és stílusválasztásukkal a zaklatás ellen fellépnek. Ez egyike annak a sok tényezőnek, ami által biztonságosabb lesz a színjátszás világa.”


A másik nő, aki szintén pirosat viselt a díjátadón, maga a Hollywoodi Külföldi Tudósítók Szövetségének elnöke, az indiai Meher Tatna volt. Ő kicsit konkrétabb, vagyis kultúrtörténeti okokkal indokolta ruhaválasztását:


„Az anyám és én hónapokkal ezelőtt elterveztük, ez egy kulturális dolog. Amikor egy ünnepségen veszel részt, nem viselsz feketét. Elborzadt volna, ha feketét viseltem volna. Szóval ez az édesanyámnak szól.”

via DigitalSpy

címlapkép: Alberto E. Rodriguez / Getty Images Hungary