Doku készül a legendás tékáról

Hamarosan jön a Volt egyszer egy Corvin téka, ami a nemrég bezárt videokölcsönzőről szól majd – de csak ha lesz elég támogató.

Január 31-én 22 év után végleg bezárt a Corvin mozi szívében található Odeon videotéka. Ez a szomorú apropó adta a lökést, hogy A hetedik sor közepe filmes portál dokumentumfilmet forgasson a legendás helyről. A kultikus tékában nemcsak kazetta- vagy DVD-átvétel történt, hanem szórakoztató eszmecsere, minőségi ízlésformálás és lelkes kultúrmisszió is folyt, ami az Odeon Art Video hálózat többi egységét is fémjelezte.

Forrás: hetediksor.hu

 

Az április végén debütáló Volt egyszer egy Corvin téka című doku túlmutat a nosztalgián, noha hétpróbás tékások, törzskölcsönzők, egykoron ihletért betérő, azóta elismert filmkészítők is mesélnek a kölcsönzés bájáról, de emellett méltó emléket kíván állítani a Corvin Odeonnak. Bizonyítja, hogy a VHS-nek is létezett aranykora, bemutatja, mi fán termett a kölcsönzés, tiszteleg minden tékás és kölcsönző előtt. Egy vizuális emlékkönyv lesz arról, hogy létezett egy ilyen világ is a „letöltés” gomb előtt.

Forrás: hetediksor.hu

 

A dokumentumfilm közösségi finanszírozással készült, így az alkotók arra kérnek minden moziínyencet és filmrajongót, hogy támogassák az alkotást, ha tehetik, anyagilag, de akár a hír megosztásával, továbbadásával.

Forrás: hetediksor.hu

 

Anyagi hozzájárulásra az Indiegogo felületén van lehetőségünk. Az alkotók a forgatás költségeihez hozzájárulóknak ajándékokkal hálálják meg a segítséget, a nevüket is feltüntetik a stáblistán, ezenkívül vendégül látják őket a reménybeli exkluzív bemutatón.


(via A hetedik sor közepe)