„Egy laposféreg jobb forgatókönyvet tudna írni” – Színészek, akik utálták a saját filmjüket

Nem lehet valami szívderítő, amikor egy színész olyan filmben játszik, amiről csak a végén tudja meg, milyen pocsék. Az meg pláne, ha már a forgatókönyv is egy hulladék, de valamiért mégis elvállalja a szerepet.

George Clooney – Batman és Robin (1997)

Michael Keaton, Christian Bale, Ben Affleck - Hollywood legismertebb színészei játszották a filmvásznon a Gotham Sötét Lovagját. A Batman és Robin aztán sokminden miatt kiverte a biztosítékot, közülük a legnevezetesebb talán a denevérgúnya gumimellbimbója. Azóta persze kialakult kisebb kultusza, afféle bűnös élvezetté vált, de a Denevérembert játszó George Clooney egészen másképp vélekedett róla:

Hadd mondjam el, hogy valóban azt hittem, hogy tönkretettem a franchise-t, amíg valaki más évekkel később vissza nem hozta és meg nem változtatta. Akkoriban azt gondoltam, hogy ez egy nagyon jó lépés lesz a karrieremben. De nem így lett.

 

Ben Affleck – Fenegyerek (2003)

Charlie Cox előbb netflixes, majd immár hivatalos MCU Fenegyereke előtt az ifjú Ben Affleck is eljátszotta a Marvel vak szuperhősét, ám a 2003-as adaptáció több lényeges ponton is elszakadt a képregényektől, így nem is aratott valami fényes sikert. "A Fenegyerek egyáltalán nem működött" – mondta a színész az Entertainment Weeklynek 2007-ben.

Ha azt szeretném, ha a véleményem vírusként terjedjen, akkor kevésbé lennék udvarias.

 

Bill Murray – Garfield (2004)

Bill Murray csak egy félreértés miatt adta a hangját a narancssárga dagadt macskának: azt hitte ugyanis, hogy a Coen fivérekből ismert Joel Coen írta a forgatókönyvet. Pedig valójában Joel Cohen (Toy Story, Tucatjával olcsóbb, Evan, A minden6ó) írta.

Kimerült voltam, csatakos az izzadtságtól, és a szövegek egyre rosszabbak lettek.

És azt mondtam: 'Oké, jobb, ha megmutatod a film többi részét, hogy lássuk, mivel állunk szemben'" – mesélte a GQ-nak. "Szóval leültem és megnéztem az egészet, és azt mondogattam: 'Ki a fene vágta össze ezt az egészet? Ki csinálta? Mi a francra gondolt Coen?' Aztán megmagyarázták nekem: ezt nem az a Joel Coen írta".

 

Michelle Pfeiffer – Grease 2 (1982)

"Teljes szívemből utáltam azt a filmet, és nem tudtam elhinni, milyen rossz volt" – mondta Michelle Pfeiffer a Grease folytatásáról.

Akkoriban fiatal voltam, és nem tudtam jobbat.

Szerencsére Pfeiffer utána máris jobban járt: következő filmje Brian De Palma klasszikusa, a Sebhelyesarcú volt.

 

Jessica Alba – Fantasztikus négyes (2005)

Volt idő, amikor a passzos hacukát viselő szuperhősöket játszani minden volt, csak nem presztízs. Jessica Alba a Láthatatlan nőt játszotta a Fantasztikus négyesben, az élmény hatására azonban teljesen fel akarta hagyni a színészkedéssel.

Utáltam. Nagyon utáltam

– mondta az Elle-nek. "Emlékszem, amikor haldokoltam az Ezüst Utazóban. A rendező azt mondta: 'Túl valóságosnak tűnik. Túl fájdalmasnak tűnik. Nem tudnál szebb lenni, amikor sírsz? Sírj szépen, Jessica".

 

Ryan Reynolds – Zöld lámpás (2011)

Reynolds soha nem rejtette véka alá, mennyire utálja ezt a filmjét, a Deadpool 2 végén konkrétan fejbelövi saját magát, amint épp befejezte a Zöld Lámpás forgatókönyvét, és mellette még gyönyörűnek is nevezi.

Pedig soha nem látta a filmet, de ahhoz eleget, hogy tudja, mekkora katasztrófa az egész.

 

Arnold Schwarzenegger – Vörös Szonja (1985)

"Ez a legrosszabb film, amit valaha csináltam" – mondta Schwarzenegger a Brigitte Nielsen főszereplésével készült fantasy-ről. Szerinte a film annyira rossz, hogy az ihlette kedvenc gyereknevelő büntetését.

Amikor a gyerekeim elvetik a sulykot, elküldöm őket a szobájukba, és arra kényszerítem őket, hogy nézzék meg tízszer a Vörös Szonját. Soha nem volt túl sok bajom velük.

 

Charlize Theron – Hulla, hó, telizsák (2000)

Theron szerint a csavaros, kaszinórablós krimi pályafutásank leggyalázatosabb darabja. "Az egy rossz, rossz, rossz film volt"– mondta az Esquire-nek 2007-ben. "

De annak ellenére, hogy a film talán szar volt, John Frankenheimerrel dolgozhattam. Nem hazudtam magamnak – ezért csináltam meg.

 

Sylvester Stallone – Állj, vagy lő a mamám! (1992)

Az 1992-es buddy-cop vígjátékban Stallone Estelle Gettyvel (aki az anyukáját játszotta) alkotott egy csapatot, és finoman szólva sem sikerült jól. Stallone is utálja: 2006-ban azt mondta róla, hogy

Valószínűleg ez az egyik legrosszabb film az egész Naprendszerben, beleértve a földönkívüliek produkcióit, melyeket még nem láttunk

„egy laposféreg jobb forgatókönyvet tudna írni”, illetve „néhány országban, szerintem Kínában, mikor egy héten egyszer levetítették a filmet, nullára csökkentette a születések számát. Ha heti kétszer kerülne adásba, húsz év alatt szerintem kihalna Kína lakossága”. A pletykák szerint Schwarzenegger szívatta meg, ugyanis akkoriban ketten látványosan versengtek egymással – amikor Stallone meghallotta, hogy riválisa alá akar írni a filmre, menten lecsapott előtte a szerepre. Schwarzenegger azonban tudta, hogy mennyire vállalhatatlan a forgatókönyv, azért hangoztatta a nyilvánosság előtt, hogy Stallone elhappolja előle.

(Forrás: Independent)