És azt hallottad, hogy Michael Jackson James Bond akart lenni?

Nem vicc, még filmeseknél is kampányolt a cél érdekében.

Nemrégiben beszámoltunk róla, hogy a 007-es filmek producerei azt tervezik, hogy a most készülő folytatás után bevetésre küldik az első fekete Bondot – a legtöbben pedig (maguk a filmesek is) Idris Elbát látnák legszívesebben a szuperkém szerepében. Ám kevesen tudják, hogy korábban volt már valaki, aki az első fekete Bond akart lenni: nem más, mint maga a pop királya, Michael Jackson.

Minderről az ismert hollywoodi ügynök, Michael Ovitz rántotta le a leplet új memoárjában, amelyben azt írja: a néhai énekes még a nyolcvanas években állt elő a meredek ötlettel. A könyvben Ovitz leír egy találkozót, amelynek során Jackson előállt a tervével az ügynöknek és társának, Ron Meyernek.

Michael Jackson egy 1986-os fellépésén. Forrás: Kevin Mazur / WireImage / Getty Images

 

Ovitz beszámolója szerint az amúgy is abszurd jelenetet annál is inkább nehéz volt komolyan venni, mivel a sztár ikonikus fekete kalapja egy tál guacamoléban landolt – Jackót viszont nem zavarta meg a kis közjáték, és onnantól kezdve egy adag szósszal a fején magyarázott tovább. „Miután a paca leesett, Ron teljesen kikészült. Én is kész voltam, mire

Michael sértetten kivonult, én meg negyedórán át próbáltam győzködni, hogy nem is rajta röhögtünk”

– olvasható a sztárügynök könyvében.

„Végül Michael arca felderült. »Oké, Ovitz, semmi gond. De el akarom játszani James Bondot.« Igazán büszke voltam magamra, hogy ez alkalommal nem nevettem el magam” – számolt be róla Michael Ovitz, aki azt is elárulta, hogy ezek után még egyszer végighallgatta az énekest, majd úgy beszélte le őrült tervéről, hogy azt mondta neki: túl vékonydongájú és túlságosan finom, érzékeny jelenség erre a szerepre, nem lenne hiteles brutális, szikla keménységű akciósztárként.

Daniel Craig a Casino Royale-ban. Forrás: InterCom

 

Michael Jacksonból így sosem lett James Bond, de több játékfilmben is szerepelt, például a The Wizben, Francis Ford Coppola Captain EO-jában, a Moonwalker – A holdjáróban vagy a Leépített szépség című vígjátékban. Ami pedig a James Bond mozikat illeti: mielőtt még kiderülne, ki játszhatja el az első fekete Bondot, még Daniel Craiggel a főszerepben láthatunk egy folytatást, amit a leváltott Danny Boyle helyett végül a True Detective című sorozat révén ismert Cary Joji Fukanaga rendez meg.


(via NME)