„Esély sincs rá, hogy ellovagoljon a kib...szott naplementébe” - itt a John Wick 4 trailere

A zenéje kicsit spoileres lett.

2023. március 24-én kerül mozikba Keanu Reeves várva várt új akciófilmje, a John Wick 4. A napokban egy izgalmas előzetes is befutott hozzá, íme:

 

 

A negyedik John Wick-filmben természetesen visszatér Keanu Reeves, és Ian McShane újbóli felbukkanását is hamar megerősítették. Rajtuk kívül Lance Reddick és Laurence Fishburne lesznek még ismerősek a korábbi részekből, de számos új arccal is találkozhatunk: a Donnie Yen – Scott Adkins – Mark Zaror akciófilmes faszagyerektrióval (utóbbi színészt a Machete gyilkolban láthattuk, Yent pedig az Ip Man-filmekben), az Az-horrorok rémeként ismert Bill Skarsgårddal, a japán Hiroyuki Sanadával (Mortal Kombat) és Shamier Andersonnal (Wynonna Earp-sorozat, A potyautas). Ezenkívül ez lesz Rina Sawayama japán-brit énekes-dalszerző nagyjátékfilmes debütálása, és itt lesz A hegylakó Kurganja, Clancy Brown is!

Chad Stahelski rendező John Wick útját korábban Odüsszeusz utazásához hasonlította, amit jól ismerünk az Iliászból és az Odüsszeiából. Igaz, egy 2019-es IndieWire interjúban azt is mondta, hogy miután a főhős több mint 300 embert ölt meg, nincs reális esély arra, hogy csak úgy elsétáljon a saját Penelopéjával, és „ellovagoljon a kib*szott naplementébe”.

A trailerben végig a Westlife Seasons in the Sun című feldolgozása szól. A dalszöveget eszerint úgy kéne értelmezni, hogy Donnie Yen karaktere, Caine a „barát”, John Wick a haldokló férfi, az elhunyt felesége pedig a hűtlen szerető. Ezek szerint Caine és John felesége titokban intim viszonyban voltak? Ez kicsit megbonyolítaná az eddigi részek narratíváját...

 

(via Hollywood Reporter & Looper)