Ez volt Ben Affleck legmegalázóbb élménye színészként

A sztár James Corden talkshow-jának vendégeként nosztalgiázott azokról az időkről, amikor még kezdő színész volt. Nagyon vicces történetet mesélt.

Ahogy arról a filmről szóló kritikánkban is írtunk, Ben Affleck legújabb filmjében, az Air – Harc a legendáért címűben ismét Matt Damonnal dolgozott együtt: a Nike cég legendás Air Jordan kosaras cipőjének igaz történetét mesélték el. De nem ez volt az első alkalom, hogy Affleck a vásznon kapcsolatba került a kosárlabdával, hiszen A visszaút című filmjében alkoholista kosáredzőt alakított; most pedig elmesélte, hogy egyik első szerepében ő maga volt kosaras – de nem volt sok köszönet benne.


Miután Corden kedvesen arról kérdezgette a sztárt, hogy milyen érzés jó barátja, Matt Damon árnyékában élni, rátért arra a nem kevésbé kényes témára, hogy rúgták-e már ki valamilyen produkcióból. Erre a kérdésre válaszolva mesélte el Affleck viccesen azt a sztorit, ami 20 éves kora körül történt vele, egyik első filmjében, az 1992-es Buffy, a vámpírok rémében (ez az a nagyjátékfilm, amin a kultikus sorozat alapul).

„A legmegalázóbb dolog még a pályám elején történt velem. Még csak akkor költöztem Los Angelesbe, és kaptam egy egymondatos szerepet. Egy kosarast kellett eljátszanom egy gimis csapatban, aki nagyon fél, mert egy társa vérfarkassá vagy vámpírrá, vagy mivé alakul” – kezdte a sztorit a színész.

„Szerintem nagyon hitelesen hoztam a figurát, mert tényleg eléggé féltem.

Aztán elmentem a moziba barátokkal megnézni a filmet, és valahogy máshogy szólt a hangom. Akkor döbbentem rá, hogy szinkronizáltak.


Ennyire rossz voltam. Szükség volt rám a jelenetben, nem vághattak ki, de a rendező úgy döntött, nem bírja hallgatni ezt a hangot. Szóval a jelek szerint külön fizettek valakinek, hogy elmondja helyettem ezt a mondatot, hogy »oké, ember, vidd csak« (mármint a kosárlabdát, lásd a fenti jelenetet – a szerk.), hiszen úgy tűnik, én nem voltam elég meggyőző” – viccelődött Affleck, aki egyébként a 10-es számú kosarast játszotta (mivel 10-es mezben volt), de még a stáblistára sem került fel.


(via Uproxx)


Nyitókép forrása: Axelle / Bauer-Griffin / FilmMagic / Getty Images.