Ezek a filmek lehetnek 2024 legnagyobb bukásai

6 film, ami nem biztos, hogy meg tudni felelni a felfokozott elvárásoknak.

A mondás szerint utólag könnyű okosnak lenni, a Looper szerzői pedig úgy döntöttek, nem esnek ebbe a hibába, és előre lesznek okosak – vagyis megpróbálják megjósolni, hogy a 2024-es mozibemutatók közül melyek fognak alulteljesíteni.


Kraven, a vadász

Eredetileg idén október 6-án került volna mozikba a Sony soron következő „Pókember-mentes Pókember-filmje”, a  Kraven, a vadász amelyben Peter Parkert ugyan nem szerepeltetheti a stúdió (hiszen akkor a Disney-vel is osztozkodnia kellene a bevételen), de a derék hálószövő számos ismert jó barátját és ádáz ellenfelét felvonultatják.

Aaron-Taylor Johnson játssza Szergej Kravanoff orosz vadászt, akit apja (Russell Crowe) sorsára hagy, miután egy oroszlán szétmarcangolta. Hála egy kis képregényes tudománynak és mágiának, Kravanoff vére keveredik az oroszlánéval, és szuperemberré alakul át.

És miért nem lesz siker a film? Először is ott van Johnson, akinek ugyan nem tapasztalatlan a szuperhősök alakításában (Kick-Ass, Quicksilver), de nem éppen szupersztár. Másodszor a szuperhősökbe épp kezdenek belefáradni a nézők, és ez ellen még a népszerű karakterek (Flash) és a filmsztárok (Dwayne Johnson) sem immunisak.


Madame Web

Forrás: Sony

 

A képregényfilmes csömör ellenére Pókembert még mindig szeretik a nézők, de az univerzumába tartozó karaktereket már kevésbé. Persze, ott van Venom, akinek a két filmje világszerte 1,3 milliárd dollárt hozott, de ő minden idők egyik legnépszerűbb antihőse. Morbius saját filmje ezzel szemben megbukott, és a Kraven, a vadásznak sem jósolunk sok jót.

A Madame Webben Dakota Johnson játssza a címszereplő Cassandra Webbet, aki a pszichikai képességei révén képes a "pókok világában" látni. Sydney Sweeney is szerepel a filmben mint Spider-Woman, aki feltehetően csatlakozik Madame Webhez a hálófonásban és a patriarchátus szétzúzásában. Már csak az a kérdés, pontosan kinek is készül ez a film.


A méhész

Volt idő, amikor Jason Statham neve garanciát jelentett a sikerre az akciófilmek műfajában, de mostanában minimum egy óriási őscápára van szüksége ahhoz, hogy pénzt termeljen. Statham legutóbbi filmje - amelyben nem egy megalodon vagy Vin Diesel volt a partnere – a Feláldozh4tók volt, amely 100 milliós költségvetésből 50 millió dolláros bevételt hozott.

Mielőtt a cím miatt erős izgalmi állapotba kerülnénk, Statham sajnos nem fog mutáns méhekkel harcolni, ehelyett egy visszavonult kormányzati ügynököt alakít, aki bosszút akar állni egykori titkos egységén, a „méhészeken”. Ez sajnos nem hangzik túl izgalmasan.


Horizon: An American Saga

Forrás: Paramount+

 

A Horizon hosszú évek, sőt évtizedek óta Kevin Costner szerelemprojektje: egészen pontosan 1988 óta próbálja megvalósítani – s miután távozott Yellowstone című sorozatából, végre lehetősége nyílt rá. 21 év után tér vissza a rendezéshez, a két részletben érkező filmhez pedig máris bejelentettek három folytatást is.

A szereposztás lenyűgöző, Costner mellett játszik majd benne Jena Malone, Sienna Miller, Sam Worthington, Abbey Lee (Mad Max – A harag útja), Giovanni Ribisi, Will Patton, Kathleen Quinlan, Luke Wilson, Isabelle Fuhrman (Az árva), Thomas Haden Church, Jamie Campbell Bower (a Stranger Things Vecnája), Michael Rooker (A galaxis őrzői), Angus Macfadyen (A rettenthetetlen), Danny Huston és még sokan mások.

Mindez jól hangzik, de vannak intő jelek is. Bár a pontos költségvetést nem ismerjük, azt tudjuk, hogy Costner 20 millió dollárt tett bele a saját pénzéből, hogy segítsen finanszírozni álmai projektjét. Tehát a Horizon valószínűleg (túl) drága, és/vagy nehezen talál finanszírozókat. Emellett intő jel az is, hogy a Farkasokkal táncoló sikere után Costner rendezései (A jövő hírnöke, Fegyvertársak) elmaradtak a várakozásoktól.


Alien: Romulus

Forrás: 20th Century Fox

 

Az Alien-franchise kilencedik filmjében nem fog szerepelni Ripley hadnagy, és Fede Alvarez rendezése nem is kapcsolódik a korábbi filmekhez, ami papíron jó hír, ahogy az is, hogy Ridley Scott állítólag azt mondta, miután megnézte, hogy „Ez valami kikúrt jó lett!”

Reménykedünk mi is, de ettől még a tapasztalat azt mutatja, hogy kreatív szempontból az Alien-franchise az 1986-os James Cameron-féle A bolygó neve: Halál óta lejtőn van. A kreatív középszerűség ott érte a sorozatot, ahol a legjobban fáj: a mozipénztáraknál. Az Alien: Covenant 41%-kal kevesebb bevételt hozott, mint a Prometheus (238 millió dollár a 402 millió dollárral szemben). Bár a filmet eredetileg a Hulu-ra szánták, mint a Predator prequeljét, a Prédát, a 20th Century Studios fejesei meggondolták magukat, és mégis mozikba küldik a filmet.


Furiosa

Forrás: Intercom

 

Sok-sok évi várakozás után 2024 májusában mutatják be a mozik a Furiosát, a Mad Max – A harag útja előzményfilmjét, amelyben a címszerepet Charlize Therontól Anya Taylor-Joy veszi át, aki egy fiatalabb Furiosát formál meg Chris Hemsworth Halhatlan Joe-ja oldalán.

Mi nagyon drukkolunk neki, hiszen A harag útja minden idők egyik legjobb akciófilmje, de nem érdemes elfelejteni, hogy a 2015-ös klasszikus csak 369 millió dollárt hozott, ami papíron nem kevés, de a 150 milliós büdzséhez viszonyítva inkább csak a szerény siker kategóriája.

A veterán George Miller rendező jó eséllyel most sem fog csalódást okozni, de kérdés, hogy mekkora tömegvonzása lesz egy kilenc évvel későbbi előzményfilmnek, amely egy olyan mellékszereplőre fókuszál, akit nem is ugyanaz a színész alakít, mint az eredetiben.


Via: Looper