Felismerhetetlen a legendás drámaíró szerepében Kenneth Branagh

Egy sor Shakespeare-hős után a színész-rendező ezúttal magát a szerzőt formálja meg.

December 21-én mutatják be az amerikai mozik az All Is True című életrajzi filmet, amely az idős Shakespeare-t ábrázolja, aki a Globe Színház leégése után 1613-ban hazatér stratfordi otthonába, ahol

még mindig kísérti fia, Hamnet korai halála, és ahol családtagjai szinte idegenként fogadják.

Az író tehát elszánja magát, hogy rendezze a kapcsolatát feleségével és lányaival, és az önmagával való szembenézés folyamán régóta eltemetett titkok és hazugságok tárulnak fel.

Kenneth Branagh – aki nemcsak főszereplője, hanem rendezője is a filmnek – már régóta meg akarta mutatni Shakespeare életének ezen elfeledett, kritikus szakaszát. A sztár korábban az angol Bárd olyan remekműveiben szerepelt (csak a vásznon), mint például a Hamlet, az V. Henrik vagy a Sok hűhó semmiért, ezúttal pedig ő maga bújhatott a legenda bőrébe.

Ehhez a színésznek orrprotézist kellett hordania, és a haja is hosszabb, homloka ugyanakkor magasabb a megszokottnál. Branagh-on kívül az All Is True-ban olyan nagyságok játszanak még, mint Judi Dench (ő Shakespeare feleségét, Anne Hathawayt adja) és Ian McKellen. Az előzetest most hozták nyilvánosságra – azt még nem tudni, maga a film is eljut-e hozzánk.


(via Collider)