Filmtörténelmet írhat a Solo: Egy Star Wars-történet sztárja

Donald Glover az egyik befutó a most készülő Charlie és a csokigyár-spin off főszerepére. Ha tényleg kiválasztják, ő lehet az első afroamerikai Willy Wonka!

A Warner Bros.-nál készülő előzményfilm a fiatal Willy Wonka kalandjait mutatja be, még a csokigyár előttről, többek közt azt, hogyan ismerkedett meg az umpalumpákkal. A produkció rendezője a Paddington-filmek révén ismert Paul King, rajta kívül pedig a Harry Potter-mozik producere, David Heyman és Simon Rich forgatókönyvíró (Saturday Night Live, Agymanók) is érintett a projektben.

Az egyelőre cím nélküli alkotás főszerepére Donald Glover mellett Ryan Gosling és Ezra Miller is esélyes. Azt még nem tudni, mikor derül ki, hogy melyik színészt választják, de az biztos, hogy ha Glovert, akkor filmtörténelmet írhat azzal, hogy ő lesz az első afroamerikai Willy Wonka. A Roald Dahl 1964-es mesekönyvéből a filmvászonra lépő őrült figurát korábban Gene Wilder (Willy Wonka és a csokigyár, 1971) és Johnny Depp (Charlie és a csokigyár, 2005) formálta meg.

Ha azonban mégsem jönne össze a Solo: Egy Star Wars-történet Lando Calrissianjének a fekete Wonka szerepe, akkor sem fog unatkozni a közeljövőben, hiszen jelenleg is forgatja sorozata, az Atlanta második évadát, ő a szinkronhangja a most készülő élőszereplős Oroszlánkirály Simbájának, és zenészként is eléggé fut a szekere (Childish Gambino művésznéven robbantotta fel nemrég a netet új videoklipjével, a This Is Americával).

Glover a Solo: Egy Star Wars-történetben. Forrás: Fórum Hungary

 

S ha minden jól megy, a sztárnak Landóként valamikor akár saját Star Wars-filmje is lehet – ő legalábbis készen áll rá, és a rajongók is nagyon szeretnék.

„Nagyon szeretnék új filmet csinálni, veszettül szórakoztató dolog.

A világ elég nagy, viszont megint a Skywalkerekhez nyúlni... Hát, az elég nehéz, mert ők szentek. Az ő történetük olyan, mint a Biblia, egy generációkon átívelő családtörténet. Mi viszont ezen a világon kívül vagyunk, mi lényegében csalókat, hamiskártyásokat, űrkalózokat alakítunk. (…) Nagyon frankó lenne, ha összejönne, olyan lenne, mint A dumagép című sorozat az űrben! Egy minden szempontból kifogástalan ízlésű és eleganciájú fickó az űrben!” – nyilatkozta nemrég nagy lelkesen egy rádiónak.


(via NME)