Hivatalos: a Trónok harca alkotói lesznek a következő Star Wars film rendezői

A Disney-nél úgy tűnik, nem nézik a fantasysorozat utolsó évadát, mert megerősítették, hogy D.B. Weiss és David Benioff fogják dirigálni a 2022-ben érkező Csillagok háborúja mozit.

Miközben a fél világ egy emberként fikázza a Trónok harca záró szezonjának forgatókönyvírói logikátlanságai miatt a két ötletgazdát, addig a Star Wars mozikat gyártó cégnél most érezték úgy, hogy eljött a legmegfelelőbb pillanat hivatalosan is bejelenteni azt, ami már 2018 februárjában kiszivárgott, hogy D.B. Weiss és David Benioff rendezik a következő, a J.J. Abrams által dirigált, idén karácsonykor érkező Star Wars: Skywalker kora után esedékes folytatást.

A múlt héten megvolt a Disney nagy bejelentése az összes film premierjéről, amit a következő években kihoznak, szóval ez alapján azt is tudni lehet, hogy a Weissék-féle Csillagok háborúja mozit 2022. december 16-án mutatják be, és ezt követik majd a 2024-es és 2026-os részek. S míg korábban az összes hír arról szólt, hogy a Trónok harcás csapat alkotása különálló részt jelent majd a folytatólagos Skywalker sagához képest, és a Rian Johnson által fejlesztett új trilógiához képest is, most az is kiderült, hogy Benioff és Weiss azért leültek átnézni Johnsonnal a közelgő filmek sztoriját, nehogy valami átfedés legyen bennük.

Benioff és Weiss. Forrás: Mike Coppola / FilmMagic / Getty Images

 

A Trónok harca-alkotók csatlakozását a Star Wars univerzumhoz Bob Iger, a Walt Disney Company elnöke jelentette be, aki még egy izgalmas dolgot elárult a franchise-zal kapcsolatban. Miközben arról beszélt, hogy a jövőben, az egyes filmek közti szünetben több élőszereplős Star Wars sorozat is érkezik, elpöttyintette, hogy a már bejelentett, Jon Favreau-féle The Mandalorian és a Diego Luna főszereplésével készülő Zsivány Egyes előzményszéria mellett lesz egy harmadik élőszereplős sorozat is.

„Szerintem valószínűleg lesz még egy, pontosabban legalább még egy élőszereplős sorozat a Disney+-on, még a következő film bemutatása előtt”

– mondta Iger. Ez az esetleges fogalmazás arra utal, mintha a cégnek annyi pénze lenne, hogy nem bírják elkölteni, így akár forgathatnak is még egy vagy akár több szériát – mert miért is ne? A profithajhászásra utal egyébként az is, hogy a Disney-nél mindenáron ragaszkodnak Weisshez és Benioffhoz: nem érdekli őket a munkájuk színvonala (ami a Trónok harca utóbbi évadaiban egyre romlott), csupán az, hogy sikerre vitték az HBO sorozatát.


(via Collider)