Így búcsúzik Robert De Niro, Al Pacino és a többi sztár az elhunyt James Caantól

A Keresztapa és a Tortúra sztárja 82 éves volt.

Egy újabb hollywoodi legenda távozott: 82 éves korában elhunyt James Caan. Családja jelentette be a hírt a színész Twitter-oldalán: "Nagy szomorúsággal tudatjuk, hogy Jimmy július 6-án este elhunyt."

Talán legismertebb és legnépszerűbb szerepe A Keresztapa első két részében volt – filmbéli kollégái megrendülve emlékeztek meg a színészről. Al Pacino ezekkel a szavakkal búcsúzott barátjától:

Jimmy a képzeletbeli testvérem és életre szóló barátom volt. Nehéz elhinni, hogy már nem lesz a világon, annyira pimasz fenegyerek volt. Nagyszerű színész, briliáns rendező és kedves barátom. Hiányozni fog.

Robert De Niro a rá jellemző szűkszavúsággal reagált:

Nagyon, nagyon szomorúan hallottam Jimmy haláláról.

 

Forrás: James Caan

 

Francis Ford Coppola közleményében így fogalmazott: "Jimmy olyan valaki volt, aki hosszú ideig sokkal közelebb állt hozzám, mint bárki a szakmában, akit valaha ismertem. A korábbi közös munkáktól kezdve Az esőembereken át életem minden mérföldkövén át, a filmjei és a sok nagyszerű szerep, amit játszott, soha nem fognak feledésbe merülni. Mindig is régi barátom lesz Sunnyside-ból, a munkatársam és az egyik legviccesebb ember, akit valaha ismertem."

Talia Shire, aki Connie Corleonét játszotta így emlékezett meg Caanról:

James jó ember volt, kedves ember, családos ember és egy veszettül tehetséges ember – akinek óriási tehetségét mindig szeretni fogjunk és emlékezni fogunk rá. Imáim a családjával vannak, amit oly nagy becsben tartott.

Michael Mann közleményében azt mondta: "Micsoda szörnyű és tragikus veszteség. Jimmy nem csak egy nagyszerű színész volt, teljes elkötelezettséggel és vállalkozó szellemmel, de lénye legmélyén olyan életerő lakozott, ami mindent hajtott a művészetétől és a barátságtól kezdve a sporton át a minőségi időtöltésig. (...) Szerettem őt, és szerettem vele dolgozni."

A közösségi média egyik első, Caan iránti tisztelgésében Adam Sandler komikus és színész tweetelte, hogy szerette a színészt, és "mindig is olyan akart lenni, mint ő".

Annyira boldog vagyok, hogy megismerhettem. Soha nem szűnt a nevetés, amikor a közelében voltam. A filmjei a legjobbak közül a legjobbak voltak. Mindannyiunknak borzasztóan fog hiányozni. Szeretettel gondolok a családjára.

A Tortúra rendezője, Rob Reiner így reagált a Caan halálát megerősítő tweetre: "Nagyon sajnálom a hírt. Imádtam vele dolgozni."

James Gunn rendező és író a kedvenc Caan-filmjeit méltatva tweetelt:

Annyi filmje van, amit imádok, a Keresztapa-filmek természetesen a csúcson vannak, de itt van még néhány, amit imádok (Az erőszak utcáit különösen - középiskolás koromban a film plakátja a falamon volt).

Arnold Schwarzenegger, aki együtt szerepelt Caannal az 1996-os Végképp eltörölni című filmben, a következőket írta:

James Caan egy ikon volt – egy legenda. Mindenkit inspirált, aki valaha is kamera elé állt. Szerencsés voltam, hogy együtt dolgozhattam vele, és első kézből tapasztalhattam tehetségét és fantasztikus humorérzékét. Remek edzőpartner volt és igaz barát, hiányozni fog.

A hírességeken kívül természetesen sokan meggyászolták a színészt, az utolsó hollywoodi legendák egyikét.

(Forrás: The Hollywood Reporter)

Címlapkép: Jason LaVeris/GettyImages