Itt az Ollókezű Edward folytatása, a címszereplő fiával!

Sajnos (?) csak egy Super Bowl-reklámról van szó, de a Cadillac zseniális hirdetésében visszatér Winona Ryder, az ifjabb Ollókezűt pedig Timothée Chalamet játssza.

„Ez egy olyan fiúnak a története, akinek ollók vannak a keze helyén. De ez egy másik fiú”

– halljuk a kisfilm elején az immár középkorú Kim hangját. Az 1990-es Tim Burton-film Ollókezű Edwardját ugyanis Johnny Depp játszotta, akivel az ismert előzmények miatt mostanában nem lehet túl sok mindent eladni.

A hirdetésben így Ollókezű Edward fia szerepel, aki örökölte apja ollókezeit, és akit napjaink egyik legjobb és legnépszerűbb fiatal színésze, Timothée Chalamet (Szólíts a neveden!, Lady Bird, Kisasszonyok, a közelgő Dűne) formál meg. A Varietynek maga Ryder is azt nyilatkozta, hogy azért vállalta a megjelenést a kisfilmes folytatásban, mert szívesen dolgozott volna együtt Chalamet-val.


A színésznő számára emellett a környezetvédelem is fontos, így az is tetszett neki, hogy a rövidfilmmel egy elektromos autót reklámoznak. Az Ollókezű Edward-folytatás ugyanis a Cadillac LYRIQ nevű új modelljét hirdeti, amihez még a kezünket sem kell használni vezetés közben (és ebből már valamennyire ki is lehet következtetni a csattanót, de azért nézzük meg magunk a reklámot).

„Meglehetősen szürreális élmény volt, hogy Timothée játszotta a fiamat, Edgart. Ő egy hihetetlen srác: annyira tehetséges és aranyos. Azonnal kötődni kezdtem hozzá” – mesélte Winona Ryder. A Cadillac reklámfilmecskéjére pedig még az eredeti Ollókezű Edward rendezője is áldását adta. „Ritkaság, amikor egy munkád, amire büszke vagy, tovább él és fejlődik, még harminc évvel később is.

Örömmel tölt el, hogy Edgar elboldogul a modern világban!

Nagyon remélem, hogy (a kisfilmet) mind a rajongók, mind pedig azok élvezni fogják, akik először találkoznak Ollókezű Edward figurájával” – nyilatkozta Tim Burton.


(via Variety)

A Super Bowlon nemcsak jópofa reklámok, hanem filmelőzetesek is voltak, amelyekből hamarosan jelentkezünk egy válogatással.