Izgalmas részleteket árult el Ridley Scott a Gladiátor 2-ről

A rendező a Paul Mescal által megformált főhősről, Luciusról árult el további infókat.

Ahogy azt eddig is lehetett tudni, a 2024. november 22-én érkező folytatásban visszatér az első film Gracchus szenátora, Derek Jacobi, Djimon Hounsou mint Juba, Maximus egykori gladiátortársa és Lucilla szerepében Connie Nielsen. Mellettük olyan színészek tűnnek még fel, mint Joseph Quinn (Caracalla császár) vagy Matt Lucas (akinek nem fedték fel a szerepét).

Paul Mescal egy idei díjátadón. Forrás: Karwai Tang / WireImage / Getty Images


A Gladiátor 2. legnagyobb sztárjai azonban Pedro Pascal (akinek szintén nem pontosították a szerepét), Denzel Washington (aki egy felszabadított rabszolgát formál meg) és a főszerepet, Lucius karakterét, Lucilla és Maximus (Russell Crowe figurája az első részben) titkolt fiát alakító Paul Mescal, akivel kapcsolatban Ridley Scott egy új interjúban – amit a Rotten Tomatoesnak adott – csepegtetett egy kis infót.

A folytatás a Gladiátor történései után közel két évtizeddel veszi fel a fonalat. „Paul Mescal játssza Luciust, aki 12 éves volt, amikor legutóbb láttuk. Az elmúlt 15 évben pedig a pusztaságban kóborolt. Elvesztette a kapcsolatot az anyjával, az anyja is elvesztette a kapcsolatot vele. Azt sem tudja, hol van. Még az is megfordul a fejében, hogy a fia talán már nem is él” – ecsetelte a rendező.


Ahogy arról korábban beszámoltunk, Scott a Normális emberek című sorozatban figyelt fel a tehetséges fiatal színészre. „Néztem a Normális emberek című sorozatot. Nem az én műfajom, de négy részt letoltam egymás után – bumm, bumm, bumm!

Azon járt az eszem, hogy ki a fene ez a Paul Mescal.

Végül megnéztem az egész sorozatot, aztán elkészült a Gladiátor 2. forgatókönyve, és állandóan Paulra gondoltam. Szóval így történt” – mesélte a nem túl bonyolult castingfolyamatról Scott.


(via Collider)

 

Ez is érdekelhet

Brutálisak a Gladiátor 2. díszletei – FOTÓ!

Felhúzták Máltán a Colosseum pontos mását.

Tovább