James Cameron újraindítaná az Alien franchise-t!

Ridley Scott sokat szidott filmjeitől függetlenül, Neill Blomkamppal karöltve folytatná Ripley és az űrszörny történetét.

Az elmúlt években sok-sok olyan cikk jelent meg a filmes szaksajtóban (és persze itt a Port.hun is), ami arról szólt, hogy Neill Blomkamp azért nem forgathatta le a 2015 óta tervezgetett Alien 5 filmtervét, mert a Fox stúdió vezetősége inkább a Prometheus folytatásának, a Ridley Scott-féle Alien: Covenantnak szavazott bizalmat. Aminek végül csúfos bevételi kudarc lett a vége, rengeteg negatív kritikával és dühöngő rajongóval, így valószínűleg nem is készül hozzá több folytatás, hiába röppennek fel néha olyan pletykák, hogy mégis.

James Cameronnak viszont kezdettől fogva nagyon tetszett a Blomkamp-féle Alien 5 terve. Nem csoda: a dél-afrikai rendező pont az 1986-os A bolygó neve: Halált folytatta volna, zárójelbe téve az Alien 3-at, amit Cameron szerint óriási hiba volt leforgatni, mivel teljesen félrevitte a franchise-t Newt, Hicks és a végén Ripley megölésével. Cameron és az akkori felesége, Gale Anne Hurd producer ugyanis további Alien-filmeket is terveztek volna velük, ezért hagyták őket életben az Aliens fináléjában. Bár Blomkamp korábban úgy nyilatkozott, ez az (űr)hajó már elment, nagyon úgy tűnik, hogy Cameron még mindig lát fantáziát A bolygó neve: Halál folytatásában. Az IGN interjújában legalábbis azt mondta, beszélni fog Blomkamppel a kidobott Alien-filmtervéről:

Jelenleg épp ezen dolgozom, igen.

Sommás válasz, de ha hozzávesszük azt is, amit Cameron korábban mondott Blomkampról, és azt, hogy jelenleg az Avatar-folytatások forgatásán akár Sigourney Weaverrel is beszélgethetett egy új Alien-filmről, máris reménytelibb a helyzet!

Azt hiszem, óriási siker lenne! Korábban [Blomkamp] megosztotta velem is az ötleteit, szerintem nagyon erős a forgatókönyv, és biztos vagyok benne, hogy már akár holnap el tudná kezdeni a forgatást. De nem tudom, jelenleg hogy áll a produkció, és azt sem, hogy Ridley [Scott] mit akar. De remélhetőleg ez a két film jól megfér majd egymás mellett, mint a párhuzamos univerzumok.

Azt persze nemigen tudni, James Cameron mikor tudna egy új Alien-filmmel foglalkozni, mivel eléggé tele van a határidőnaplója. Többek között egy új Terminátor-trilógiát akar (ennek a nyitánya a Magyarországon forgatott T6 is), 2020 decemberében küldené mozikba az Avatar 2-t, 2021-ben az Avatar 3-at, 2024-ben az Avatar 4-et, 2025 végén pedig az Avatar 5-öt. (via Geektyrant)