James Franco válaszolt az ellene felhozott szexuális zaklatás vádjaira

„Azok a dolgok, amiket hallottam, nem hitelesek.”

James Francót két színésznő, Violet Paley és Sarah Tither-Caplan vádolta meg szexuális zaklatással, egy harmadik, Ally Sheedy pedig homályos utalásokat tett a színészre a Golden Globe-díjkiosztó ideje alatt a Twitteren, amiket aztán törölt is.

James Franco, aki elnyerte a legjobb férfi főszereplőnek járó díjat vígjáték/musical kategóriában, kedd este lépett fel a Late Show Stepehn Colberttel című beszélgetős műsorban, és válaszolt a kérdésekre.

Ally Sheedy-re utalva így nyilatkozott: „Fogalmam sincs, mit tehettem Ally Sheedyvel. Egy Off-Broadway darabban rendeztem őt. Nagyszerű időszak volt, és tisztelem őt. Fogalmam sincs, miért volt annyira ideges. Egész életemben büszke voltam rá, hogy felelősséget vállaltam a tetteimért. Azok a dolgok, amiket hallottam, nem hitelesek, de teljes mértékben támogatom az embereket, hogy bújjanak elő, mivel ennyire sokáig nem hallathatták a hangjukat. Nem akarom elhallgattatni őket. Úgy gondolom, hogy ez egy jó ügy, és támogatom. Ha valamit rosszul csináltam, kijavítom. Muszáj. Úgy értem, szerintem így működnek a dolgok. Nem tudom, mi mást tehetnék… Nézd, tényleg nem tudom a válaszokat, és szerintem az az egésznek a lényege, hogy meghallgassuk a másikat. Nagyszerű emberek mondtak beszédet azon az estén (Golden Globe). Sok mondanivalójuk volt, és én most azért vagyok itt, hogy hallgassak és tanuljak és változtassak a nézőpontomon, és ezt teljességgel vállalom és akarom."

A színésznek nem ez az első alkalom, hogy szexuális zaklatással vádolják: 2014-ben röppent fel a pletyka, miszerint a színész egy 17 éves lánynak tett ajánlatot az Instagramon, akkoriban így nyilatkozott az ügyről: „Az én helyzetemben amikor találkozom valakivel, nem csak ezeken a kínos szertartásokon kell keresztülmennem, de néha még az egész világ is tudomást szerez róla."
A kialakult helyzet miatt a New York Times törölt egy TimesTalk eseményt James Francóval, ahol a színész új filmjét, a The Disaster Artistot promótálta volna.

via Independent, Vulture, Consequence of Sound