Jelenetek, melyek közben garantált a szekunder szégyen

Klasszikus franchise-ok egy-egy darabja és elismert színészek alakítása is van köztük. Megtekintésük csak erős idegzetűeknek ajánlott!

Rémálom az Elm utcában 2.: Freddy bosszúja (1985)

A horrorklasszikus folytatásának sztorija szerint öt év telt el az Elm utcában Nancy Thomspon által átélt hányattatások óta, most pedig a ház új lakóját, egy Jesse nevű fiatal fiút kezdenek el rémálmok gyötörni – amelyek természetesen ezúttal is Freddy Kruegertől eredeztethetők. A film egyik baljósnak szánt jelenetében

egy papagájtámadás előlegezi meg a későbbi szörnyűségeket:

már ezt olvasva is sejthető, hogy a képsor körülbelül annyira félelmetes, mint egy Szezám utca-epizód.


Nehéz elképzelni, hogyan készülhetett ezt követően több film is a Rémálom az Elm utcában-franchise részeként, hiszen nem túl meglepő módon sem a kritikusok, sem a nézők nem voltak lenyűgözve. A szóban forgó papagájos jelenetben egyébként azt láthatjuk, hogy két kis zöld papagáj nagyon zavartan kezd viselkedni, majd az egyikük megöli a társát, végül rátámad a gazdáit jelentő családra –

mintha csak a Hichcock-féle Madarak gyenge paródiáját látnánk megelevenedni.


Superman 4. – Harc a békéért (1987)

Mikor Superman bejelenti, hogy megszabadítja a világot az összes atomfegyvertől, Lex Luthor létrehozza Atomembert, az emberfeletti erővel és haraggal bíró gonosztevőt, hogy elpusztítsa Supermant, mielőtt teljesíthetné ígéretét.

Az egész világ beleremeg a két szuperhős küzdelmébe, amelyben Superman megakadályozza a New York-i Szabadság-szobor pusztulását, az Etna kitörését, és még a lerombolt kínai Nagy Falat is újjáépíti.


A klasszikus Superman-franchise vitán felül legrosszabb darabjában amúgy alapvetően tehetséges színészeket (Christopher Reeve, Margot Kidder, Mariel Hemingway, Jon Cryer) láthatunk rendkívül rosszul játszani, amire a koronát a pusztítóan gagyi speciális effektek teszik fel – még Georges Méliès ős sci-fijeiben is fejlettebb látványvilágot élvezhetett a néző. Elég csak a fenti jelenetet megnézni, hogy kiderüljön, miért válogattuk be a filmet 10 borzasztóan vacak sci-fi, amitől tuti kiég az agyad című összeállításunkba.

 

Szoros a verseny

10 borzasztóan vacak sci-fi, amitől tuti kiég az agyad

Van rosszabb a műfajban a Star Trek 5-nél és a Travolta-féle Háború a Földönnél? Van bizony – mutatjuk!

Tovább

 

Gyilkos cápák 3.: Őslények tengere (2002)

A minden idők legrosszabb cápás filmje versenyben szoros a mezőny, főleg a Cápavihar-filmek óta, de ennek a rettenetnek kérdés nélkül ott van a helye a dobogón. A sztori szerint megdöbbentő méretű cápafogra bukkannak az egyik tengerparti város közelében a víz alatti kábelfektetők, amikor egy hatalmas cápa átharapja a vezetéket. Cat Stone antropológus azonnal a helyszínre utazik, ahol beigazolódik a gyanúja: egy megalodon, amely túlélte a dinoszauruszokat és a jégkorszakot, bukkant fel a part közelében és szedi áldozatait. Cat fantasztikus felfedezésnek tartja a gigantikus méretű cápát, míg a partiőrség vezetője, Ben Carpenter azonnal le akar számolni a vérszomjas bestiával.


A csapnivaló film legócskább jelenetében azt láthatjuk, hogy az óriásfogú óriás cápa elfogyaszt egy rakás embert, akik egyenesen belepottyannak, belejetskiznek vagy beleúsznak a szájába –

milyen kényelmes!

A Superman IV.-től eltérően itt nem kiváló színészek nyújtanak borzalmas alakítást, hanem rossz színészek ripacskodnak; ami viszont ugyanaz a két filmben, hogy itt is hihetetlenül gagyi speciális effektekben részeltetnek minket (pedig a Gyilkos cápák 3. tizenöt évvel később készült).


Tini boszorkányok (1989)

Ebben a méltán elfeledett tinivígjátékba oltott fantasyben egy Louise nevű nem túl népszerű lány rájön, hogy a salemi boszorkányok leszármazottja, amitől neki magának is különleges hatalma lesz. Elég csak megérintenie különleges talizmánját, hogy varázsoljon, így vágva vissza ellenségeinek vagy szerezve meg az iskola legnépszerűbb srácának a szívét. A lány ily módon jár el az alábbi jelenetben is, amelyben a medál fogdosásával kocka barátnőjének segít legyőznie a félénkségét, aki így előadhatja a hiphoptörténelem legrosszabb rapjét három, szemmel láthatóan harmincasok által játszott gimisnek – a végsőkig lenyűgözve ezzel a magasodó homlokú túlkoros szépfiúkat.


Zuhanás a halálba (1993)

Joe apja meghal, de a halálos ágyán utolsó kívánságként Joe-ra hagyja, hogy visszaszerezze ikertestvére, Lou értéktárgyait. Lou azonban ezeket lopással szerezte, így Joe egyre inkább belebonyolódik Lou ügyeibe, s végül a terveibe is bevonja… Habár a filmben sem Joe-t, sem Lou-t nem Nicolas Cage játssza,

miután megjelenik a filmben, abszolút eluralja azt, egy nevetséges parókában, fejhangon rikoltozva ripacskodva végig az összes jelenetét.

A YouTube-on számos összeállítást találhatunk Cage-nek a Zuhanás a halálba során produkált megőrüléseiből – és hát mi sem véletlenül válogattuk be Nicolas Cage 12 leglátványosabb megőrülése című cikkünkbe. A film alacsony minőségére egyébként az a magyarázat, hogy Cage testvére, a Coppola-klán legtehetségtelenebb tagja, Christopher Coppola rendezte, akinek sikerült olyan alakítást előcsiholnia fivéréből, amit látva elég nehéz elhinni, hogy pár éven belül Oscar-díjat fog nyerni. (A fenti videóban 22 másodpercnél kezdődik a film talán legkínosabb mozzanata, de érdemes megnézni az egész válogatást, ha szörnyülködni akarunk.)


(via Listverse)

 

A többit se hagyd ki!

Nicolas Cage 12 leglátványosabb megőrülése

Nála szórakoztatóbban senki nem tud bekattanni.

Tovább