Joker nagy cekkerrel rohangál, sírok közt bóklászik és elüti egy taxi!

Nagyon fura fotók és videók szivárogtak ki Joaquin Phoenix új képregényfilmjének forgatásáról.

A napokban több furcsa fotó és videó is elkezdett keringeni a neten: mindegyik az új Joker-mozifilm forgatásán készült, és Joaquin Phoenix nagyon különös módon viselkedik az egyes jelenetekben. Itt például bohócsminkben, sárga mellénykében, dugig tömött nagyiszatyorral rohangál New York esőáztatta utcáin. A Hollywood Pipeline szerint ezt a jelenetet egy Manhattan Bridge környéki, elhagyatott részen vette fel a stáb, ahol minden tele van graffitikkel és szeméttel. Joker szemmel láthatóan úgy fut a kissé idétlen jelmezében, mintha az élete múlna azon, el tud-e időben bújni egy agyonfirkált konténerben!

Joker ezen a videón is őrült módjára rohan, ugyanaz a bohócsmink és sárga mellény van rajta, mint a korábbi, éjszakai menekülős jelenetben. Két fickó üldözi, akik elől annyira el akar tűnni, hogy nem is veszi észre az egyik sárga taxit, amelyik kis híján halálra gázolja! A rajongók szerint persze ezt a csattanást nem Joaquin Phoenix-szel vette fel a stáb, hanem a dublőrével. Viszont milyen vicces, ahogy Joker bemutat a végén az üldözőinek! Illetve én arra is kíváncsi lennék, ki az a bőrdzsekis, szájtáti, dagi bohóc, aki mellett Joker és az üldözői 0:40-nél elrohannak...

A harmadik videó, ami a napokban bejárta a világsajtót, egy temetői jelenet New York-i forgatását mutatta be. Joaquin Phoenix itt már nem visel bohócsminket, viszont ugyanaz a piros öltöny van rajta, mint amit a taxis jelenetben láthattunk rajta. A fekete esernyős Joker szemmel láthatóan nagyon el van kámpicsorodva valakinek a halála miatt, a rajongók pedig szóvá tették azt is, hogy Phoenix látványosan le volt fogyva ebben a jelenetben.

Ezek alapján sajnos továbbra sem lehet eldönteni, hogy jó vagy rossz film lesz-e a 2019-ben mozikba kerülő Joker. Az biztos, hogy a Warner elég határozottan próbálja Batman nélkül is piacképessé tenni a DC egyik legnépszerűbb gonosztevő karakterét, aki itt most még nem a bűn gothami bohóchercege, hanem csak egy meg nem értett, bajba került stand up komikus. Kérdés, hogy a hardcore rajongók mennyire lesznek erre vevők? Főleg, hogy a Joker ezúttal nem a DC moziverzum sötét tónusú látványorgiáját viszi tovább, hanem egy furcsa, '80-as évekbeli hangulatot árasztó film noirt fogunk kapni, aminek nem véletlenül volt Martin Scorsese az egyik producere, és A komédia királya az egyik előképe. (via NME)