Joker után Lex Luthor is saját mozifilmet kap?

A Superman-képregények főgonosza az Egyesült Államok elnöke lenne, Lois Lane pedig a first lady!

Olyan jól szerepelt a hétvégén Joaquin Phoenix Jokere, hogy a 248,4 millió dolláros nyitóbevétel láttán a Warnernél állítólag máris azon agyalnak, hogy Superman híres ellenfele, Lex Luthor is saját mozifilmet kaphatna. A hírt egyelőre csak Mikey Sutton, a képregényfilmes hírek és pletykák egyik nagy szakértője és szállítója írta meg a privát, nem is mindenki által látogatható Facebook-oldalán.

Sutton ezt írta a Warner Bros. állítólagos Superman-mentes Superman-filmjéről:

Nincs Acélember, ez egy teljesen alternatív univerzum. A WB egy modern kori Aranypolgárnak szánná, végignézhetjük, ahogy Luthor egy különc, okos gyerekből korrupt és kegyetlen üzletemberré válik, akiből az Egyesült Államok elnöke lesz. R-kategóriás lenne, maga mögött hagyná a képregényfüzeteket, és csavarna annyit a mítoszon, hogy Lois Lane lenne a first lady, viszont a riporternő okozná Luthor bukását is. 

Azt egyelőre nem tudni, ki lesz az új Lex Luthor, az viszont szinte biztos, hogy nem a korábbi színészek: Kevin Spacey, a 2006-os Acélember főgonosza a botrányaival kiradírozta magát Hollywoodból, a Batman Superman ellen és az Igazság Ligája Lex Luthorja, Jesse Eisenberg pedig túlságosan fiatal és kölyökképű lenne amerikai elnöknek.

A CheatSheet szerint a Jokerrel és a fentihez hasonló, későbbi, R-kategóriás képregényfilmes tervekkel a Warner tudatosan szakítana azzal a sémával, hogy a stúdiónál csakis a Disney Marvel-filmjeihez hasonló, családbarát produkciók készülhetnek. (via NME.com)