Két fesztivál is kitünteti Johnny Deppet, a nőszervezet tiltakozik

Micsoda időzítés! A San Sebastián-i és a Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztivál is életműdíjat ad idén a balhés sztárnak, ami nem mindenkinek nyerte el a tetszését.

Az idén szeptember 17. és 25. között tartandó spanyol mustra döntése ellen máris tiltakozását fejezte ki a Spain’s Association of Female Filmmakers, azaz a Spanyol Női Filmkészítők Társasága. „Ez nagyon rosszul veszi ki magát a fesztivál és a vezetősége szempontjából, ezenkívül borzasztó üzenetet közvetít.

Azt üzeni, hogy amíg jó színész vagy, nem baj, ha bántalmazod a feleséged”

– jelentette ki Cristina Andreu, a szervezet elnöke.

Ahogy arról mi is többször írtunk, tavaly novemberben ért véget az a karaktergyilkossággal felérő rágalmazási per, amit Depp indított a a The Sun nevű brit pletykalap kiadója és az újság felelős szerkesztője ellen, amiért egy cikkükben exfelesége, a szintén színész Amber Heard állításaira alapozva asszonyverőnek titulálták. Mivel a tárgyalás végén a bíróság a sztár ellen döntött, gyakorlatilag hivatalosan is ki lett mondva, hogy a színész bántalmazó.

Forrás: John Phillips / Getty Images


S miközben a Warner Bros. stúdió a botrány miatt (a tárgyalás során rettenetes dolgok derültek ki arról, hogyan bánt egymással házassága alatt Depp és Heard) menesztette a sztárt a nemrég leforgatott Legendás állatok és megfigyelésük harmadik részéből, két nemzetközi filmfesztivál is úgy érezte, most jött el az idő, hogy életműdíjban részesítsék a kegyvesztett színészt.

A San Sebastián-in kívül ugyanis az augusztus 20-án kezdődő csehországi Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztivál is kitünteti Deppet.

„Egy filmfesztiválnak nem feladata a filmipar szereplői felett ítélkezni.

Nekünk az a szerepünk, hogy minden évben elhozzuk a legfontosabb és legizgalmasabb filmeket, és elismerjük azokat, akik kiemelkedő módon járultak hozzá a filmművészethez” – nyilatkozta José Luis Rebordinos, a San Sebastián-i fesztivál igazgatója, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy Depp korábban kétszer is vendégük volt a mustrán, és díjazták is már filmjét. Eközben a Karlovy Vary fesztivál vezetősége nem érezte úgy, hogy a színészt méltató mondatokon kívül másra is ki kéne térni az életműdíjat kísérő nyilatkozatukban.


(via The Hollywood Reporter)