Kijött A világ össze pénze utolsó előzetese

Kevin Spacey bukása alaposan keresztbe tett a valós eseményeket feldolgozó filmnek, de Ridley Scott rögtön cselekedett, és Christopher Plummert hozta a helyére.

Mi is nyomon követtük a John Paul Getty III elrablásáról szóló film kálváriáját, ugyanis már teljesen elkészült, amikor kirobbant a botrány Kevin Spacey körül, és gyakorlatilag néhány óra alatt megsemmisült a színész karrierje. Pedig alakítását komoly Oscar-esélyesnek tartották, ám jelenléte biztos bukásra ítélte volna Ridley Scott filmjét, így nyomtalanul eltávolították a filmből, és Christopher Plummerrel újraforgatták az összes jelenetét.

A multimilliárdos unokájának elrablása tragikus, ám bizarr komédiába illő történet - korábban összefoglaltuk az eseményeket -, és értő kezekben egy igazán emlékezetes film kerekedhet belőle. Ridley Scott talán most megőrizte a józan eszét - gondoljunk csak az Alien-filmek körüli dúvadkodására -, és a szereposztás is kiváló. Plummer életkorban és alkatilag is illőbb Getty szerepéhez, arról nem is beszélve, hogy remek színész, mellette pedig Mark Wahlberg és Michelle Williams alakítják a főszerepeket. Az elrabolt unokát Charlie Plummer (csak névrokona Christopher Plummernek) játssza. Magyar bemutató január 25-én.