Kiszálltak a Star Warsból a Trónok harca alkotói

Időhiány miatt nem tudják vállalni a trilógiát, mert jobb ajánlatot kaptak – úgy látszik, a Trónok harca utolsó évadának buktája ellenére is kapósak. Vajon ki akarhatja őket annyira, hogy még a Disney/Lucasfilmtől is elhalássza őket?

A hírek szerint David Benioff és D.B. Weiss a Netflixszel kötött 200 millió dolláros megállapodás miatt mondta vissza a Star Wars franchise-on belül rendezendő trilógiát. A netflixes projekt ugyanis akkora terhet ró rájuk, hogy nem lenne idejük a Disney/Lucasfilmnél is teljesíteni. Benioffék részvétele a Star Wars univerzumban annak idején (2018 februárjában), amikor kiderült, nagy publicitást kapott. Így azt is tudni lehet, hogy azt beszélték meg, a két alkotó ír és gyárt a franchise-on belül több olyan új filmet (egy teljes trilógiát), amelyek a most decemberben a Skywalker korával záruló fő sztorivonaltól függetlenül működnek.

Amikor azonban a Trónok harca idén májusi lezárultával az alkotópáros végleg felszabadult, egyes hírek szerint összesen hat stúdió kereste meg őket valamilyen projekttel. Augusztusban pedig Benioffék úgy döntöttek, otthagyják az HBO-t, és ebből a hatból választanak egyet – a jelek szerint végül a Netflix lett a kiválasztott.

David Benioff és D.B. Weiss. Forrás: Mike Coppola / FilmMagic / Getty Images

 

„Sajnos csak bizonyos számú óra van egy napban, mi pedig úgy érezzük, nem tudnánk felelősségteljesen hozni a tőlünk elvárhatót egyszerre a Star Wars és a Netflix-féle projektben is.

Ezért a legnagyobb sajnálattal, de visszalépünk” – olvasható a két alkotó közleménye. „Imádjuk a Star Wars világát. Amikor George Lucas megalkotta, egyszersmind minket is megalkotott. Vele és a franchise jelenlegi csapatával beszélgetni a Star Warsról, életünk élménye volt, és örökké lekötelezettjei leszünk ennek a sagának, ami mindent megváltoztatott” – tették hozzá.

A Lucasfilm elnöke, Kathleen Kennedy azt nyilatkozta, reméli, hogy egyszer ez a két remek mesélő egyszer majd megint ráér, és újból tud majd csatlakozni hozzájuk az úton, amit a Star Warsszal bejárnak. Arról azonban nem beszélt, mi lesz most annak a trilógiának a sorsa, amit Benioffék rendeztek volna.

Annyi biztos, hogy Az utolsó Jedik direktora, Rian Johnson készít egy, a Star Wars fő ágától független trilógiát, de Kevin Feige is dolgozik állítólag egy három filmből álló projekten. Ezenkívül november 12-én jön a The Mandalorian című élőszereplős Star Wars sorozat, Ewan McGregor is visszatér Obi-Wan Kenobiként egy széria keretein belül a Disney+-on, továbbá a Zsivány Egyes is kap egy előzménysorozatot,

Cassian Andorral és K-2SO-val a középpontban.


(via The Guardian)